Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul localităţilor inundate în judeţul Suceava a ajuns la 67

Vineri, 25 Iulie 2008 (14:35:00)

Aproape 70 de localităţi din judeţul Suceava, inclusiv municipiul reşedinţă, sunt afectate de inundaţii, iar sute de gospodării şi persoane sunt izolate, arată ultimul bilanţ transmis, vineri la prânz, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
  La ora 12.30 numărul localităţilor afectate de inundaţii era în creştere, ajungând la 67, şi se înregistrează în continuare ploi torenţiale şi scurgeri de aluviuni de pe versanţi.

De asemenea, cursul râului Suceava s-a schimbat, fiind inundate noi zone, iar debitele râurilor Moldova şi Moldoviţa sunt în creştere. De asemenea, în localitatea Dolhasca râul Şomuz a ieşit din matcă.

În comuna Frătăuţii Noi, un număr de 207 case şi gospodării au fost inundate, 26 de persoane fiind izolate în locuinţele inundate. Totodată, podeţele şi cele peste 200 de fântâni din localitate au fost colmatate.

Conform ISU, întreaga localitate Vultureşti a fost inundată după ce s-a rupt Barajul Hreasca.

În oraşul Broşteni 47 de gospodării sunt izolate. De asemenea, mai sunt izolate 70 de case din comuna Breaza, 18 gospodării din comuna Sadova, o casă din comuna Moara, o gospodărie din Horodniceni, două locuinţe la Rădăuţi, 20 de locuinţe în comuna Pârteştii de Jos, opt gospodării în comuna Burla.

În localitatea suceveană Ţibeni aproximativ 200 de persoane erau izolate, vineri la prânz, pe acoperişurile caselor sau în poduri, circa 150 de case fiind acoperite de apă, care atinge doi metri înălţime.

Drumul de acces spre localitatea Ţibeni a fost rupt de apele revărsate ale râului Suceava, care au ajuns la doi metri înălţime, potrivit subprefectului de Suceava Orest Onofrei. Animalele localnicilor au fost luate de torenţi, iar aproximativ 150 de case au fost acoperite de ape.

Totodată, sunt 26 de persoane izolate în comuna Frătăuţii Noi, în comuna Straja sunt izolate 104 persoane, la Vicovul de Jos sunt opt persoane izolate, mai mulţi copii fiind blocaţi în podurile caselor. La Putna mai multe persoane sunt izolate în podul unei case pe jumătate dărâmată, în timp ce la Suceviţa este izolată o persoană, iar 11 sinistraţi sunt izolaţi în podul casei, la Todireşti. La Bilca sunt două persoane izolate în case, la Voitinel sunt patru persoane izolate, iar în comuna Gălăneşti o bătrână netransportabilă a rămas blocată în locuinţa inundată. În comuna Burla sunt, de asemenea, izolate 24 de persoane după ce drumul de acces în localitate s-a surpat.

În municipiul Suceava au fost inundate Secţia TBC pentru copii, o parte a bazarului, adăpostul de câini, iazul staţiunii de cercetare, care este în pericol de revărsare, precum şi Stadionul Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul localităţilor inundate în judeţul Suceava a ajuns la 67 .
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul localităţilor inundate în judeţul Suceava a ajuns la 670.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei