Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ofiţerul armatei moderne trebuie să fie şi diplomat

Vineri, 25 Iulie 2008 (14:41:35)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la ceremonia de absolvire a noii promoţii de ofiţeri a Universităţii de Apărare "Carol I", că ofiţerul armatei moderne trebuie să fie şi un bun diplomat.

Şeful statului a spus că diplomaţia modernă trebuie să fie însoţită de capacitatea statului de a furniza securitate.

"Pentru că sunt în faţa unor ofiţeri care vor avea răspunderi mari în armată, trebuie să vă spun că astăzi diplomaţia nu mai este eficientă dacă nu este însoţită de capacitatea de a colabora în rezolvarea problemelor de securitate. Vechiul mod de a face diplomaţie este depăşit", a afirmat preşedintele Băsescu.

El a adăugat că această capacitate de a însoţi diplomaţia de posibilitatea de a furniza securitate este costisitoare, însă pierderile cauzate de lipsa investiţiilor în armată sunt şi mai costisitoare şi pot afecta imaginea armatei şi siguranţa naţională pe termen lung.

"A trecut vremea când militarul era un simplu militar care trebuia doar să execute. Ofiţerul armatei moderne este un militar cu viziune", a spus Băsescu.

Conform acestuia, ofiţerul unei armate moderne trebuie să aibă capacitatea de a coopera cu civilii.

El a spus că noua promoţie, la a cărei absolvire asistă, este formată în mod egal din civili şi militari de carieră, aceasta fiind, în opinia preşedintelui, proba trasnformării prin care trece Armata română.

"Este important ca procesul de întrepătrundere între armată şi societatea civilă şi politic să continue. Militarul modern este şi diplomat", a apreciat preşedintele Băsescu, adăugând că "militarii români din Afganistan şi Irak fac şi diplomaţie".

Şeful statului le-a urat absolvenţilor mult succes în carieră.

"De patru ani cer conducerilor Ministerului Apărării să ajungă să-mi propună pentru gradul de general cât mai mulţi ofiţeri care au fost în teatrele de operaţiuni din afara graniţelor", a mai spus Traian Băsescu la finalul discursului.

Şeful statului s-a fotografiat, apoi, împreună cu şeful SMG, amiralul Gheorghe Marin, cu rectorul Universităţii de Apărare şi cu secretarul de stat în MAp Corneliu Dobriţoiu alături de absolvenţii promoţiei. La plecare, şeful statului a fost aplaudat de aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ofiţerul armatei moderne trebuie să fie şi diplomat.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ofiţerul armatei moderne trebuie să fie şi diplomat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei