Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rompan: Preţurile alimentelor vor creşte, după majorarea tarifelor la energie şi gaze

Joi, 26 Iunie 2008 (14:07:28)

Preţurile alimentelor vor creşte, după majorarea tarifelor la energia electrică şi gaze naturale, la 1 iulie, potrivit preşedintelui Romalimenta, Sorin Minea.
  "Sigur că efecte (ale majorării preţului la utilităţi, n.r.) există, iar costul energiei se resimte de la cultura cerealelor până la vânzarea în magazine. La consumator se adună impactul de pe tot lanţul", a afirmat Minea.

El a arătat că în general preţurile produselor nu cresc cu acelaşi procent cu care au crescut utilităţile, "ci undeva la jumătate".

Preţurile gazelor naturale vor creşte, la 1 iulie, în medie cu 12,5%, iar cel al energiei electrice se va majora, la aceeaşi dată, în medie cu 5,3%.

Firmele din domeniul morărit-panificaţie nu vor avea motive să majoreze preţurile până în toamna aceastui an, întrucât procesatorii vor începe să lucreze cu grâu din noua recoltă, care în mod normal va avea un preţ mai scăzut, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan.

"Până în toamnă, în morărit şi panificaţie n-ar trebui să avem scumpiri, pentru că intrăm cât de curând pe grâul din noua recoltă, care are în mod normal un preţ mai scăzut, având doar cheltuielile de cultură. Până începem să cumpărăm grâu de la depozitari nu ar trebui să fie majorări. În general, din octombrie nu mai cumpărăm direct de la producători", a afirmat Popescu.

El a arătat că, de preţul grâului din noua recoltă nu este deocamdată cunoscut, acesta ar trebui să fie, în mod normal, cu 20-25% mai redus faţă de cel valabil în luna iunie.

"La recoltare va fi mai mic şi va absorbi din creşterea preţurilor la utlităţi (...) Dacă preţul grâului din noua recoltă nu scade în ritmul în care cresc celelalte, fiecare agent economic îşi va face calculele pentru a recupera costurile în plus", a mai spus Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rompan: Preţurile alimentelor vor creşte, după majorarea tarifelor la energie şi gaze.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rompan: Preţurile alimentelor vor creşte, după majorarea tarifelor la energie şi gaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei