Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii pot solicita din septembrie finanţări pentru noi proiecte de dezvoltare rurală

Joi, 26 Iunie 2008 (14:09:53)

Fermierii vor putea depune, din septembrie, cereri de finanţare pentru proiecte de creare şi dezvoltare de micro-întreprinderi, sprijinirea activităţilor turistice, a tinerilor fermieri şi a fermelor, în cadrul unor sesiuni de depuneri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
  "Începând cu luna septembrie, se vor lansa sesiuni de primire a proiectelor de investiţii pentru cinci noi măsuri de finanţare prin PNDR. Astfel, se vor acorda fonduri nerambursabile pentru proiecte de investiţii care se încadrează în aria de finanţare a măsurii 312 (Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi), a măsurii 313 (Încurajarea activităţilor turistice), a măsurii 112 (Instalarea tinerilor fermieri), a măsurii 142 (Înfiinţarea grupurilor de producători), sau a măsurii 141 (Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă)", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Până în prezent fermierii au putut depune cereri pentru proiecte de modernizare a fermelor, creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi dezvoltarea satelor.

Pentru măsura de creştere a valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, solicitanţii mai pot depune proiecte în lunile iulie şi august.

În ceea ce priveşte măsura de modernizare a exploataţiilor agricole şi cea de renovare şi dezvoltare a satelor, proiectele de investiţii pentru finanţare se vor depune doar în cadrul unei singure sesiuni de primire a cererilor.

"Astfel, ultima sesiune din anul 2008 pentru primirea proiectelor pentru cele două măsuri va fi sesiunea din octombrie, cu precizarea că suma alocată acestei sesiuni este echivalentă cu suma aferentă a trei sesiuni de primire de proiecte", se precizează în comunicat.

PNDR a fost lansat pe 3 martie, iar fondurile alocate pentru întregul an pentru cele trei măsuri sunt de 618,4 milioane euro - dezvoltarea satelor, 347,1 milioane euro - modernizarea exploataţiilor şi 428,4 milioane de euro - creşterea valorii adăugate a produselor.

Programul de dezvoltare rurală va permite României să acceseze fonduri UE de opt miliarde euro până în 2013 şi a fost aprobat de Comisia Europeană pe 20 februarie. Prima tranşă a finanţării a fost virată României în luna mai şi se ridică la circa 250 de milioane euro, reprezentând 3,5% din valoarea totală a sumei alocate până în 2013. A doua tranşă, reprezentând tot 3,5%, va fi virată până la finele anului.

Accesarea fondurilor pentru dezvoltare rurală va fi similară modelului SAPARD. Cei care vor să beneficieze de bani trebuie să depună proiecte, pe baza specificaţiilor din PNDR, la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii pot solicita din septembrie finanţări pentru noi proiecte de dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii pot solicita din septembrie finanţări pentru noi proiecte de dezvoltare rurală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei