Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2008 - Anul XIII, nr. 36 (3717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii jurişti: Trebuie sesizate Camerele privind urmărirea penală a miniştrilor parlamentari

Miercuri, 13 Februarie 2008 (16:36:47)

Cele două Camere ale Legislativului trebuie sesizate în privinţa cererii de urmărire a penală a miniştrilor care sunt şi parlamentari, consideră Comisia juridică a Senatului, care a redactat, miercuri, motivarea la sesizarea către Curtea Constituţională.
  Senatorii din Comisia juridică au redactat sesizarea pe care preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, urmează să o adreseze Curţii Constituţionale, referitoare la conflictul juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi preşedintele României, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public, pe de altă parte, pe tema urmăririi penale a membrilor Guvernului care au şi calitatea de parlamentari.

Senatorii au votat, în unanimitate, o formă a sesizării "coroborată cu situaţia celor care au fost numiţi cu vot prin investitură", a precizat preşedintele de şedinţă al Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae.

"Credem că trebuie sesizate şi cele două Camere ale Parlamentului în privinţa cererii de urmărire a penală a miniştrilor care sunt şi parlamentari", a anunţat Nicolae.

El a arătat că în sesizare "se semnalează faptul că între membrii Guvernului există, chiar din textul Constituţiei, un regim disctinct de reglementare, întrucât unii dintre ei sunt numiţi de preşedinte, la propunerea primului ministru; alţii sunt numiţi de preşedinte, pe baza votului de investitură; alţii sunt numiţi de preşedinte, în urma aprobării de către Parlament a remanierii guvernamentale".

Potrivit lui Nicolae, senatorii jurişti au mai evidenţiat o altă disctincţie între miniştri: "unii dintre ei sunt parlamentari, alţii nu".

"În toate situaţiile, din textul Constituţiei rezultă că nu este o competenţă alternativă, ci una complementară, în materie de cerere pentru urmărirea penală a membrilor Guvernului, pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei", a precizat senatorul PSD.

"Cu alte cuvinte, acel «şi» din enumerarea «Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României pot cere urmărirea penală a membrilor Guvernului» ne arată că nu doar preşedintele dispune cu privire la această chestiune, ci că este nevoie de o interpretare coerentă şi unitară, care să pună de acord acest text al Constituţiei cu principiul consacrat de textul constituţional, potrivit căruia răspunderea membrilor Guvernului şi răspunderea Guvernului în ansamblu se angajează în primul rând în faţa Parlamentului", a explicat Nicolae.

El a susţinut că răspunderera politică a miniştrilor şi a Guvernului în ansamblu se angajează "în exclusivitate" în faţa Parlamentului.

Sesizarea pe care Nicolae Văcăroiu o va trimite Curţii Constituţionale se referă concret doar la cererea de urmărire penală a senatorilor, respectiv Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, fără a menţiona eventuale nume de deputaţi aflaţi în aceeaşi situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii jurişti: Trebuie sesizate Camerele privind urmărirea penală a miniştrilor parlamentari .
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii jurişti: Trebuie sesizate Camerele privind urmărirea penală a miniştrilor parlamentari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Găină în sos de ceapă 6 porţii 120 minute 1 găină 1kg ceapă2 ardei graşi100g ulei1 căpăţână de usturoi± sare, piper Curăţaţi găina de tuleie, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Tăiaţi-o în bucăţele,... Citeşte