Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2008 - Anul XIII, nr. 36 (3717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elena Băsescu: Mă bucur că apar contracandidaţi la funcţia de secretar general al OTPDL

Miercuri, 13 Februarie 2008 (19:20:35)

Elena Băsescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că se bucură că apar contracandidaţi la funcţia de secretar general al OTPDL, iar liderul OTPDL Sector 1, Ana Zviridi, a arătat că Bogdan Boza nu are avizul organizaţiei din care face parte, necesar pentru depunerea candidaturii.
  "Chiar mă bucur pentru faptul că au apărut contracandidaţi. Cel mai bine este să fie cât mai mulţi candidaţi şi îi încurajez pe cei care vor să îşi depună candidatura pentru funcţia de secretar general", a precizat Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului.

La rândul său, Ana Zviridi, preşedinte al OTPDL Sector 1, din care fac parte şi Elena Băsescu, dar şi Bogdan Boza, a declarat, pentru MEDIAFAX, că potrivit Statutului PDL toţi candidaţii trebuie să aibă şi avizul organizaţiei din care fac parte.

"Pentru funcţia de secretar general, de la OTPDL Sector 1 a cerut aviz doar Elena Băsescu. I s-a dat avizul acum un an, apoi, odată cu schimbarea denumirii, i s-a reînnoit acest aviz", a spus Zviridi.

Ea a mai spus că "există o lege nescrisă" că nu pot candida două persoane din aceeaşi organizaţie pentru aceeaşi funcţie.

Zviridi a mai spus că, din câte ştie, Bogdan Boza nu şi-a plătit cotizaţia la zi şi nu este un membru activ al organizaţiei de tineret Sector 1.

Bogdan Boza, membru PDL Sector 1, a anunţat că vrea să fie contracandidat al Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al OTPDL, el precizând că, atât timp cât se vor vota persoane, nu proiecte, partidul va avea avea parte de "dinastii", "înscăunări" şi retrageri din motive personale.

Bogdan Boza, membru PDL Sector 1, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că vrea să candideze la funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL.

"Este mai mult decât o intenţie, este o exprimare de voinţă pe care am făcut-o, deocamdată nu în modul statutar, în sensul de depunere fizică a unei candidaturi. Acest lucru se va întâmpla vineri. Asta pentru că o anumită reţinere faţă de eventuala zeloşenie a membrilor comisiei pentru organizarea alegerilor, că ar putea să introducă noi condiţii în privinţa candidaturilor, şi de aceea am preferat să o ţin destul de discret pe moment", a spus Boza.

El a completat că principalul său mesaj în calitate de candidat va fi că atât timp cât se vor vota "persoane, nu proiecte", vom fi "retrageri din motive personale, înscăunări, dinastii".

Potrivit lui Boza, alegerile la tineret au şi o miză pentru conducerea centrală a partidului: "Pentru seniorii partidului, organizaţia de tineret aduce 30% din voturile viitorului Congres naţional, deci asta e miza: controlul acestor voturi".

În 7 februarie, Ştefan Pirpiliu a anunţat că, din motive personale, îşi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte al tineretului PDL, singurul aspirant la acest post rămânând eurodeputatul Monica Ridzi, care este susţinută de Elena Băsescu, la rândul ei candidat unic la funcţia de secretar general.

Conducerea PDL a decis să organizeze alegerile Organizaţiei de Tineret a partidului în zilelele de 23 şi 24 februarie.

Astfel, în 23 februarie va avea loc Convenţia Naţională a tinerilor democrat-liberali, în cadrul căreia se vor desemna preşedintele organizaţiei, cei doi prim-vicepreşedinţi şi preşedintele Comisiei de etică şi litigii a OTPDL.

În 24 februarie se va organiza Consiliul Naţional de Coordonare al OTPDL, pentru a se desemna secretarul general al organizaţiei, vicepreşedinţii şi secretarii executivi.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 15 februarie. Candidaţii la funcţia de preşedinte au nevoie de susţinerea a cel puţin 10 organizaţii din teritoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Băsescu: Mă bucur că apar contracandidaţi la funcţia de secretar general al OTPDL.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elena Băsescu: Mă bucur că apar contracandidaţi la funcţia de secretar general al OTPDL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Găină în sos de ceapă 6 porţii 120 minute 1 găină 1kg ceapă2 ardei graşi100g ulei1 căpăţână de usturoi± sare, piper Curăţaţi găina de tuleie, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Tăiaţi-o în bucăţele,... Citeşte