Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2008 - Anul XIII, nr. 36 (3717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Eu cred că singura soluţie o reprezintă anticipatele

Miercuri, 13 Februarie 2008 (17:29:09)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al partidului, că, în opinia lui, singura soluţie pentru depăşirea "blocajului" politic generat de preşedinte şi premier o constituie alegerile parlamentare anticipate.
  Geoană a spus că, în opinia lui, singura soluţie prin care se poate depăşi ceea ce el a numit "blocajul politic şi instituţional" o constituie declanşarea alegerilor anticipate, care ar putea aduce "o izbăvire" mai rapidă.

El a adăugat că alegerile parlamentare, indiferent dacă vor avea loc la termen sau anticipat, indiferent dacă vor fi sau nu cuplate cu alegerile locale, trebuie să aibă loc pe baza votului uninominal şi cu condiţia să nu afecteze organizarea summit-ului NATO.

Geoană a spus că, în acest sens, Comitetul Executiv a reiterat sprijinul PSD pentru adoptarea, până la sfârşitul acestei luni, a unei legi cu privire la votul uninominal. De asemenea, Geoană a făcut un apel la PNL şi PDL pentru urgentarea discuţiilor de principiu asupra votului uninominal şi trecerea la faza tehnică, a decupajului colegiilor uninominale.

Liderul PSD a mai spus că, în Comitetul Executiv s-a discutat despre anticipate, conducerea partidului fiind mandatată să utilizeze toate instrumentele democratice care ar putea duce la rezolvarea actualei crize.

Referindu-se la unul dintre instrumentele fundamentale prin care se poate ajunge la anticipate, Geoană a spus că posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură a fost evocată de unii membri ai CEx, însă nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

"Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu sunt cei care trebuie să găsească o soluţie la actuala criză profundă, la conflictul permanent pe care ei l-au creat şi ei l-au întreţinut. În condiţiile în care devansarea alegerilor parlamentare şi eventual cuplarea lor cu alegerile locale ar putea fi o soluţie la ieşirea din criză, PSD nu va ezita să se alăture acestei soluţii", a afirmat Geoană.

Evitând să spună dacă în cadrul Comitetului Executiv s-a votat fără echivoc în favoarea anticipatelor, Geoană a declarat că această soluţie ar putea constitui "singura soluţie de fond" prin care se poate ajunge la formarea unei majorităţi guvernamentale cu un sprijin real în Parlament.

"Regimul de dreapta Băsescu-Tăriceanu şi-a epuizat toate resursele de legitimitate. Asistăm la un blocaj constituţional şi instituţional grav", a mai spus liderul PSD.

Membrii Comitetului Executiv al PSD au votat, miercuri, pentru o soluţie care se îndreaptă către anticipate, întrebarea fiind însă una indirectă, legată de modalitatea de rezolvare a "crizei" provocate de Traian Băsescu.

Membrii Comitetului Executiv al PSD au votat, miercuri, cu majoritate de voturi, pentru o soluţie care ia în calcul posibilitatea declanşării anticipatelor pentru rezolvarea "crizei" provocate de Traian Băsescu, au declarat, MEDIAFAX, surse din partid.

Întrebarea asupra cărora s-au pronunţat membrii CEx nu a fost însă una directă, în sensul pro sau contra anticipatelor, ci una indirectă: "Sunteţi de acord că alegerile anticipate sunt o posibilă soluţie pentru rezolvarea crizei provocate de Traian Băsescu?".

Sursele menţionate au arătat că majoritatea membrilor CEx au răspuns pozitiv la această formulă de întrebare, unul dintre puţinii care au fost împotrivă fiind vicepreşedintele Ion Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Eu cred că singura soluţie o reprezintă anticipatele.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Eu cred că singura soluţie o reprezintă anticipatele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Găină în sos de ceapă 6 porţii 120 minute 1 găină 1kg ceapă2 ardei graşi100g ulei1 căpăţână de usturoi± sare, piper Curăţaţi găina de tuleie, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Tăiaţi-o în bucăţele,... Citeşte