Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii se râzgândeşte şi nu mai solicită licenţă cabareturilor şi birturilor

Miercuri, 5 Decembrie 2007 (20:34:52)

Ministerul Agriculturii a modificat un proiect de ordin referitor la licenţele de fabricaţie a produselor alimentare, eliminând obligativitatea obţinerii unei astfel de autorizaţii în cazul birturilor, bodegilor sau a cabareturilor.

  În proiectul iniţial, prezentat de MEDIAFAX săptămâna trecută, era prevăzut că restaurantele, pizzeriile, fast-food-urile, dar şi cabareturile, bodegile, birturile, cantinele-restaurant sau gogoşeriile trebuie să obţină o licenţă de fabricaţie a produselor alimentare, de la Ministerul Agriculturii, dacă produsele pe care le fac sunt distribuite spre vânzare în magazine.

"Dacă o cofetărie are laborator propriu, iar prăjiturile sunt servite în local, nu este nevoie de licenţă de la Ministerul Agriculturii, fiind vorba de vânzare directă. Dacă produsele sunt însă distribuite spre vânzare în magazine, este nevoie de licenţă", explica, după publicarea primului proiect, Tudorel Baltă, director în Ministerul Agriculturii.

În noua variantă a proiectului această obligativitate a fost eliminată.

"Este permisă producerea categoriilor de produse alimentare care se realizează în unităţi de alimentaţie publica tip: restaurant, braserie, pizzerie, berărie, bar, snack-bar, fast-food, bufet, bodegă, birt, rotiserie, pub, bistro, cabaret, în unităţi tip cofetărie, patiserie-plăcintărie, simigerie-covrigărie-gogoşerie, carmangerie-măcelarie, ceainărie, restaurante cu caracter social (cantine–restaurant), cantine şcolare, studenţeşti, muncitoreşti, militare, spitaliceşti, la dozator (îngheţată, sucuri, etc.) şi la grătar (mici, cârnăciori, etc.), fără licenţă de fabricaţie, aceste activităţi fiind considerate activităţi comerciale conform Codului CAEN, aprobat prin Hotărârea Guvernului 656/1997, cu modificările şi completările ulterioare", se spune în noul proiect de ordin.

Licenţele de fabricaţie sunt acordate producătorilor de alimente de direcţiile agricole, la momentul deschiderii unităţii de producţie.

Pentru eliberarea acestei autorizaţii producătorul depune o însoţită de o serie de documente, cum ar fi actul de înfiinţare a firmei (autorizaţia în cazul persoanelor fizice), specificaţia tehnică a produsului (condiţiile de calitate şi data durabilităţii minimale) şi schiţa-plan a unităţii ( include o enumerare a spaţiilor de producţie şi depozitare, a instalaţiilor şi utilajelor, dar şi capacitatea de producţie).

Totdată, producătorul va furniza fişa de date privind calificarea personalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii se râzgândeşte şi nu mai solicită licenţă cabareturilor şi birturilor.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii se râzgândeşte şi nu mai solicită licenţă cabareturilor şi birturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte