Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea PLD a reuşit să îşi convingă filialele de necesitatea noului proiect politic PDL

Miercuri, 5 Decembrie 2007 (20:32:41)

Timp de mai bine de trei ore, liderii PLD le-au prezentat reprezentaţilor din teritoriu noul proiect politic "PDL", reuşind să convingă mai multe filiale de necesitatea acestuia, dar şi de faptul că PLD nu are decât de câştigat prin fuziunea cu PD.
  Liderii organizaţiilor PLD din întreaga ţară au fost prezenţi, miercuri, la Delegaţia Permanentă organizată pentru a valida fuziunea dintre PD şi PLD, la începutul şedinţei mai multe filiale declarându-se nemulţumite de acest pas, dar în final, doar trei organizaţii rămânând cu această convingere.

Pe rând, liderii organizaţiilor judeţene ale PLD care au venit la Palatul Parlamentului s-au arătat reticenţi cu privire la ceea ce urma să se voteze în Delegaţie, dorinţa multora dintre ei fiind de a primi lămuriri din partea conducerii cu privire la decizia surprinzătoare a creării unui nou partid, din fuziunea PD şi PLD.

Cei mai mulţi dintre liderii organizaţiilor locale au fost nemulţumiţi, potrivit unor surse din PLD, că au aflat această decizie extrem de importantă de la televizor, iar comunicarea a lăsat de dorit la toate nivelurile, atât la liderii din eşalonul unu, cât şi la cei din eşalonul secund.

Mai mult, în unele cazuri, anunţul privind crearea PDL a venit de la colegii democraţi din teritoriu, care ar fi trimis mesaje SMS către PLD-işti, luni seara, prin care îi anunţau că cele două partide se vor tranforma într-unul singur, dând astfel impresia unei absorbţii, mai degrabă decât o fuziune prin comasare.

De altfel, principala temere a liberal-democraţilor din teritoriu a fost aceea a modului în care se va realiza această fuziune, şi anume dacă nu cumva PD va absoarbe filialele PLD, o altă problemă constituind-o relaţia destul de tensionată care există în unele judeţe, între PLD şi PD.

Liderii judeţeni au încercat să le explice membrilor conducerii liberal-democrate că, deşi sunt puşi în faţa creării unui nou partid, în care cele două partide trebuie să împartă totul, trebuie să se ţină cont şi de faptul că la alegerile din 25 noiembrie PD şi PLD erau concurenţi, iar atitudinea nu se poate schimba peste noapte.

Printre cei nemulţumiţi s-au aflat, încă de luni, preşedinţii din Bistriţa Năsăud, Arad, Buzău, Timiş, Maramureş, Dolj, Caraş-Severin, aceştia venind la şedinţă convinşi că îşi vor impune punctul de vedere.

Subiectul fuziunii dintre PD şi PLD şi validarea noii structuri a fost dezbătut în cea mai mare parte a şedinţei PLD, la cuvânt înscriindu-se toţi cei nemulţumiţi, în funcţie de mesajul lor primind şi răspunsul din partea conducerii partidului.

În pofida tuturor suspiciunilor, mulţi dintre cei care au intrat în şedinţă convinşi că vor vota împotriva acestui proiect politic au ieşit convinşi de argumentele membrilor conducerii PLD, că decizia luată este una viabilă.

Surse din PLD au declarat că principalul argument adus de conducerea partidului pentru a convinge filialele nemulţumite a fost acela că, pe termen mediu şi lung, liberal-democraţii au de câştigat din intrarea în această structură, care, în plus, va fi partidul cu care preşedintele Traian Băsescu va câştiga un nou mandat în fruntea statului.

Membrii conducerii PLD le-au explicat liderilor de filiale că raportul de forţe în noul partid avantajează PLD şi, mai mult, situaţia PD este mult mai dificilă, astfel că la democraţi ar trebui să existe mai multe nemulţumuri decât în PLD.

"Gândiţi-vă aşa: Nouă ne-a murit o capră, dar lor (democraţilor - n.r.) le-au murit două", le-au transmis liderii celor din organizaţiile judeţene, încercând să explice că PLD nu are de pierdut prin această fuziune.

Discuţia a vizat şi puterea PLD pe scena politică, dincolo de rezultatele mulţumitoare de la euroalegeri, liderii PLD spunându-le celor din teritoriu că, dacă pe 25 noiembrie au câştigat 7 procente, există riscul ca la următoarele alegeri să nu mai atingă acest prag.

Motivul unei scăderi a procentului obţinut în alegeri de PLD, dacă ar fi mers pe cont propriu la locale, este explicat prin faptul că PLD nu are încă definitivată structura organizatorică în toate satele şi comunele din ţară.

Mai mult, PLD nu avea, potrivit analizelor interne de partid, nici capacitatea de a da candidaţi puternici în toate oraşele mari şi, în plus, avea dezavantajul de a intra în competiţie electorală cu colegii din PD.

Una dintre concluziile discuţiilor din Delegaţia Permanentă a fost că PDL va fi cu siguranţă mai puternic decât dacă PD şi PLD mergeau separat în alegeri, având astfel şansa de a câştiga viitorul scutin.

A două concluzie a fost că această construcţie politică nouă nu se putea face mai târziu, în contextul alegerilor locale şi parlamentare din 2008.

Conducerea PLD le-a mai spus celor din teritoriu că urmează o perioadă extrem de grea, în care ambele partide vor trebui să reconstruiască, de la zero, noul brand "PDL".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea PLD a reuşit să îşi convingă filialele de necesitatea noului proiect politic PDL.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea PLD a reuşit să îşi convingă filialele de necesitatea noului proiect politic PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte