Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Facturile exagerate la utilităţi pot fi contestate la Primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care consideră că facturile pe care le au de plătit pentru apă rece sau pentru apă caldă sunt exagerate, în sensul că la ei sunt facturate nişte cantităţi extrem de mari, comparativ cu consumul normal al unei familii, se pot adresa Primăriei, care va analiza situaţia acestora, prin intermediul unei comisii special create. Comisia pentru analiza pierderilor de apă rece şi caldă îşi va începe activitatea din luna ianuarie 2008.

Semnalarea unor astfel de cazuri se poate face fie printr-o petiţie trimisă direct primarului Ion Lungu, fie Serviciului de Asociaţii Proprietari din cadrul Primăriei Suceava, care va înainta cazurile, spre dezbatere, Comisiei pentru analiza pierderilor de apă rece şi caldă.

Această comisie a fost înfiinţată recent, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, care au ridicat problema diferenţelor mari între cantităţile de apă facturate de ACET şi Termica, şi cele declarate de proprietarii blocurilor respective, în baza citirilor apometrelor de apartament.

Comisia este formată din reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, ai Primăriei Suceava, ai Termica şi ACET, precum şi ai Metrologiei de Stat şi Oficiului Judeţean de Protecţie a Consumatorului.

Comisia va fi convocată în cazul unor diferenţe mai mari cu 15% faţă de consumul potenţial corect declarat de consumatorii individuali, dacă sunt semnalate defecţiuni sau eventuale erori la nivelul aparatului de branşament (dar după ce se anunţă mai întâi operatorul de servicii – Termica sau ACET), sau în cazul unor avarii sau pierderi de apă generate de cauze obiective la nivelul conductelor, după branşament.

În funcţie de rezultatele anchetelor comisiei, vor putea fi dispuse atât măsuri de corectare a situaţiei, cât şi măsuri coercitive (de la amenzi până la dosare penale).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturile exagerate la utilităţi pot fi contestate la Primărie.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Facturile exagerate la utilităţi pot fi contestate la Primărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte