Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 89 (8618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simpozion cu participare internațională la USV, dedicat Zilei Internaționale a Cărții și Zilei Bibliotecarului

Marţi, 16 Aprilie 2024 (10:10:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 19-20 aprilie, cea de a VIII-a ediție a simpozionului național, cu participare internațională, cu tema ”Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc”. Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor și Zilei Bibliotecarului din România (23 aprilie) și este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, Asociația Bibliotecarilor din România (A.B.R.), Asociația Italienilor din România (RO.AS.IT.), Inspectoratul Școlar Județean Suceava (IȘJ), Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava și Alianța Franceză din Suceava.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 19 aprilie, în sala Auditorium „Joseph Schmidt” din Corpul F, începând cu ora 09:00. Programul manifestării include o secțiune plenară și trei secțiuni în cadrul cărora se vor dezbate teme precum: Biblioteca între tradiții și digitalizare, Educarea formală, non-formală și informală a utilizatorilor bibliotecii, Interculturalitate și diversitate și Prevederile legislative în vigoare ce reglementează activitatea bibliotecilor. De asemenea vor fi lansate Revista Bibliotecii USV, nr. 3/2023 și volumul ”Claudiu Isopescu – corifeu al culturii române în Italia” semnat de lector univ. dr. Nicoleta Silvia Ioana și apărut la Editura Pro Universitaria în mai 2023.

La simpozion vor participa peste 150 de invitați, fizic sau online, din instituții reprezentative ale țării din Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Dâmbovița, Deva, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Oradea, Roman, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara, Târgoviște și București, dar și din străinătate, din țări precum Italia, Republica Moldova și Ucraina. În cadrul evenimentului invitații vor putea urmări sceneta ”Biblioteca școlară - rol și roluri”,realizată de elevi ai Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, coordonați de prof. dr. Tatiana Matei și vor participa la un Atelier de încondeiat ouă, organizat de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, sub îndrumarea meșterului popular Celica Nistor și a bibliotecar drd. Lăcrămioara Andrei, în holul sălii Auditorium „Joseph Schmidt”.  

Programul simpozionului mai include și workshopul ”Accesul la informațiile electronice”, coordonat de bibliotecarele Anișoara Budui și Adriana Florentina Malanciuc şi atelierul de cusutTrăistuțe călătoare, sub îndrumarea prof. Tamara Bujorean şi bibl. Mariana Barbu.

În cursul zilei de sâmbătă o excursie documentară, care include Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni și Mănăstirea Cămârzani, va completa programul acestei ediții a simpozionului bibliotecarilor de la Suceava. Evenimentul a fost posibil prin contribuția unor sponsori precum

Organizația Femeilor Antreprenor UGIR, ALSAM.RO, One Society Concept, CAR Învățământ Fălticeni şi Florăria Bowté.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion cu participare internațională la USV, dedicat Zilei Internaționale a Cărții și Zilei Bibliotecarului.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Simpozion cu participare internațională la USV, dedicat Zilei Internaționale a Cărții și Zilei Bibliotecarului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei