Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 89 (8618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

”Smart Lab for the Future!”, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – un vis realizabil prin finanțare PNRR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a făcut un pas important spre modernizare prin aprobarea, prin Ordinul Ministrului Educației nr. 4832 din data de 21 iunie 2023, a proiectului de realizare a două laboratoare SmartLab cu ajutorul cărora se promovează o educație digitală eficientă și de înaltă calitate, incluzivă, în scopul creării unui ecosistem de educație digitală de înaltă performanță.

Proiectul cu titlul „Smart Lab for the Future!” este finanțat prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, prin PNRR, Pilonul VI.

Prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, responsabil cu jurnalizarea proiectului, a declarat: „Scopul proiectului Smart Lab for the Future! este de a crea două săli de curs complexe, de tip ȘTIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), ce vor lua forma unor laboratoare <smart>, în cadrul Colegiului Tehnic <Mihai Băcescu> Fălticeni. Aceste laboratoare vor oferi oportunități de învățare prin experiență unui număr de 1.300 de elevi din cadrul unității de învățământ, oferind posibilitatea atât a facilitării procesului de învățare, cât și a familiarizării elevilor cu noile tehnologii, ce vor fi parte integrantă a pieței muncii și societății în viitorul apropiat”.

 

Un concept modern de învățare virtuală şi adaptat pentru mai multe specializări

Aşa cum am aflat de la prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, obiectivele specifice acestui proiect sunt înființarea unui laborator inteligent pentru profilul real și a unui laborator pentru profilul uman prin achiziția de echipamente tehnologice, dotări suport și conținut educațional specific, precum interconectarea acestora într-o rețea unitară; formarea cadrelor didactice angajate în cadrul instituției de învăţământ în vederea utilizării echipamentelor și a programelor software la un nivel ridicat de expertiză.

„Cele două laboratoare reprezintă un concept modern de învățare virtuală, putând fi adaptate pentru mai multe specializări. Echipamentele ce vor fi instalate vizează trei tehnologii de bază: robotică, realitate virtuală şi print 3D, cuprinzând şi un sistem interactiv compus din display interactiv şi sistem de videoconferinţă performant. Sistemul interactiv facilitează predarea în mod hibrid, colaborarea cu laboratoare digitale din alte licee, dar asigură şi un canal optim pentru asigurarea asistenţei tehnice din partea furnizorului şi a producătorilor soluţiilor instalate. Dotările cuprind și un mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific soluţiilor <SmartLab>.

Prin acest proiect, Colegiul Tehnic <Mihai Băcescu> Fălticeni se aliniază la tendințele educaționale la nivel global și contribuie la îmbunătățirea calității învățământului din România”, a precizat prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, responsabil cu jurnalizarea proiectului.

Originalitatea proiectului constă în integrarea tehnologiilor 4.0 și crearea de conținut digital inteligent care transformă învățarea într-o activitate agreabilă, pragmatică, prietenoasă, cu rezultate pe termen lung. Prin sistemul audio-video-streaming, elevii pot să colaboreze cu alte școli dotate cu Smart Lab din țară și străinătate, iar profesorii pot colabora cu alte cadre didactice, pentru a le sprijini în perfecționarea activității de predare moderne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Smart Lab for the Future!”, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – un vis realizabil prin finanțare PNRR.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
”Smart Lab for the Future!”, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – un vis realizabil prin finanțare PNRR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei