Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 71 (8600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Teodor Ilincăi, tenorul-poet, și-a lansat volumul „Mozaic: poezii, aforisme, cugetări”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

Marţi, 26 Martie 2024 (15:29:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Tenorul-poet Teodor Ilincăi, din Mălini, și-a lansat pe 25 martie 2024, chiar de ziua lui, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, volumul „Mozaic: poezii, aforisme, cugetări”.

Lansarea cărții a avut loc în cadrul evenimentului „Dialogul Artelor”, un dialog cultural cu tenorul Teodor Ilincăi și invitații săi, avându-l ca moderator pe profesorul Lucian Dimitriu, inspector școlar.

Nu putea lipsi de la eveniment soția tenorului-poet Teodor Ilincăi, talentata soprană Paula Iancic, arhid. Petru Ilincăi, fratele lui Teodor, alături de Cristina Preda, fondatoarea Preda Publishing, pianista Adina Alupei, Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, Grupul folcloric „Plăieșii din Mălini”, flautistul Puiu Crețu, prof. Maria Crețu.

Teodor Ilincăi s-a născut la Mălini (25 martie 1983, Fălticeni), într-o familie cu 13 copii (el fiind mezinul) și este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tenori ai generației sale. Cu o experienţă vastă pe scenele importante ale lumii, el este apreciat deopotrivă de critici şi public pentru culoarea specială, particulară a vocii sale, caldă şi puternică în acelaşi timp, dar şi pentru muzicalitatea şi dăruirea cu care abordează repertoriul clasic.
„Răspunsul suprem al întrebărilor omului este Adevărul, dar oare nu am dispărea odată cu această presupusă revelație? Să continuăm deci să existăm întrebându-ne”, spune Teodor Ilincăi, care a evoluat pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Sevilia, Berlin, Dresda, München, Bilbao, Düsseldorf, Toulouse, Tokyo, Strasbourg, Barcelona, Madrid, Sydney, Paris, San Diego, Marseille, Lausanne, Santiago de Chile, Bruxelles, Frankfurt sau Genova.

Teodor Ilincăi, spun specialiștii, militează pentru poezie ca element vital pentru dezvoltarea și cristalizarea identității culturale a unui popor, poezia sa definind-o ca pe „un manifest artistic al unui iubitor de frumos”.

Debutul în poezie pentru Teodor Ilincăi a avut loc în anul 2013, cu volumul „Cromatisme”, editura Bestseller, urmat în 2019 de al doilea volum de poezii și aforisme, „Mozaic”, Editura Preda Publishing.

 

·        Teodor Ilincăi: „Să sprijinim religia, educația, arta și cultura - pilonii neamului nostru”

 

În zi de sărbătoare, „Buna Vestire”, artistul Teodor Ilincăi a cântat pe scena suceveană la mai multe instrumente muzicale, dar s-a alăturat și Grupului Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, interpretând muzică psaltică (pe care o iubește și pe care nu o va părăsi niciodată), spre încântarea publicului. Grupul Psaltic i-a cântat sărbătoritului tradiționalul „La mulți ani!”, în aplauzele spectatorilor.

Soprana Paula Iancic a interpretat și ea câteva piese (lied și operă), fiind mult aplaudată de suceveni. Sărbătoritul zilei, autorul Teodor Ilincăi, a povestit scurte întâmplări din copilărie, a dialogat cu invitații, a primit daruri (cărți, caricaturi, flori, felicitări etc.) din partea tuturor celor care îl apreciază ca om, ca artist, ca fiu al Bucovinei, despre care Teodor vorbește foarte frumos peste tot pe unde concertează în lume, ca un adevărat „ambasador”.

„Mulțumesc din inimă tuturor pentru multitudinea de mesaje pe care mi le-ați trimis cu ocazia zilei mele de naștere. Lansarea volumului meu de poezii și aforisme și la Suceava a fost cel mai frumos cadou: s-a vorbit, s-a recitat, s-a cântat muzică psaltică, folclor, jazz, lied și operă. Un cadou de suflet a fost primirea Ordinului <Crucea Sfântul Ierarh Iacob Putneanul>, conferit de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Vă mulțumesc tuturor încă o dată și vă invit să sprijinim religia, educația, arta și cultura - pilonii neamului nostru”, a transmis Teodor Ilincăi.

Proiectul cultural „Dialogul Artelor” a fost susținut de Consiliul Județean Suceava și a fost organizat prin Centrul Cultural Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodor Ilincăi, tenorul-poet, și-a lansat volumul „Mozaic: poezii, aforisme, cugetări”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Teodor Ilincăi, tenorul-poet, și-a lansat volumul „Mozaic: poezii, aforisme, cugetări”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei