Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 37 (8566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei a primit trofeul pentru locul al II-lea în top 10 Destinații din România

Joi, 15 Februarie 2024 (19:52:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei a primit trofeul pentru locul al II-lea în Top 10 Destinații din România care merită vizitate în weekendurile, vacanțele și concediile anului 2024. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a precizat că topul a fost întocmit de către Clubul Presei de Turism – Federația Internațională a Ziariștilor (FIJET) România, iar Vatra Dornei a depășit locații precum Iași, Sulina, Jurilovca sau Borsec.

Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Festivitatea de premiere a celor mai votate „Destinaţii FIJET România” a avut loc joi, 15 februarie, de la ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, în cadrul Târgului de Turism al României, care are loc la București. La ceremonie au fost prezenți vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, primarul și viceprimarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, respectiv Marius Rîpan.

Niculai Barbă a ținut să reamintească faptul că și anul trecut, la prima ediție, județul Suceava a fost premiat de către Clubul Presei de Turism – FIJET România. Astfel, el a spus că Bucovina a ocupat tot locul II în Top 10 Destinații din România care merită vizitate în weekendurile, vacanțele și concediile anului 2023.

„În anul 1975, zona Bucovinei a fost premiată de către FIJET cu Pomme d’Or (Mărul de Aur), echivalentul premiului Oscar în turism. Mai exact, Mănăstirea Moldovița a primit acest premiu, iar festivitatea de premiere a avut loc pe 26 aprilie 1976, chiar la mănăstire, premiul aflându-se în prezent în muzeul mănăstirii”, a transmis Niculai Barbă.

 

Ilie Boncheș: Vrem să readucem Vatra Dornei la statutul de perlă a Bucovinei

 

În cuvântul său, primarul Ilie Boncheș a spus că se simte foarte onorat pentru obținerea acestui premiu. „Și pentru asta trebuie să aduc în primul rând mulțumiri Clubului FIJET România, și personal vreau să îi aduc mulțumiri domnului Ștefan Baciu pentru că este alături de bucovineni și bucovinenii îl apreciază la fel de mult. Să știți că am venit cu mare drag aici la dumneavoastră cu o parte din echipa mea împreună cu care ne străduim să reînviem Vatra Dornei, să o readucem la titlul de perlă a Bucovinei pe care l-a avut dintotdeauna, când venea și împăratul cu caleașca la Vatra Dornei. Apele minerale renumite, precum și ozonul și ospitalitatea bucovineană și celelalte obiceiuri tradiționale sunt niște puncte forte care sunt în plină dezvoltare. Iar cu proiectele pe care le avem va fi în viitor și cu o ștachetă tot mai ridicată. Vă așteptăm cu drag pe toți la Vatra Dornei”, a spus Boncheș.

 

Marius Rîpan: Sperăm că e doar o rampă pentru ”Mărul de aur” pentru Vatra Dornei

 

La rândul său, viceprimarul din Vatra Dornei, Mariu Rîpan, a spus că premiul obținut este o rampă pentru obținerea „Mărului de Aur”. „Mulțumesc Clubului presei de turism și FIJET România pentru această inițiativă. Sperăm este doar o rampă pentru <Mărul de Aur> pentru Vatra Dornei. Sperăm să creștem și în top, și ca stațiune. Vatra Dornei, așa cum am mai auzit aici, are sânge albastru, este o stațiune cu renume”, a spus Marius Rîpan.

El a subliniat faptul că pe lângă atracțiile tradiționale, apele minerale și facilitățile pentru tratament, cazinoul din Vatra Dornei, există și multe alte noi posibilități de petrecere a timpului liber pentru turiștii care vin în această stațiune turistică. ”Avem cazinoul, care cred că ne-a propulsat întregul patrimoniu cultural, dar să știți că Vatra Dornei se redescoperă prin turism activ, și aici vorbim de sporturile de iarnă care se practică la Vatra Dornei”, a spus Rîpan. El a amintit că Vatra Dornei a găzduit recent primul campionat balcanic de ciclo-cross, dar și că prin stațiunea turistică trece traseul Via Transilvanica, iar trei trasee pentru bicicletă propuse de Consiliul Județean Suceava trec și prin acest municipiu. „Vă invităm să luați Vatra Dornei, Bucovina, Țara Dornelor la pas pentru că o să aveți ce vedea”, a încheiat Marius Rîpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei a primit trofeul pentru locul al II-lea în top 10 Destinații din România.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vatra Dornei a primit trofeul pentru locul al II-lea în top 10 Destinații din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei