Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 37 (8566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulțumiri

Amenzi de la jandarmi și notificări de la Poliția Rutieră, în cadrul a două dosare penale, față de fermierii care au protestat în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermierii care au protestat cu tractoarele pe străzi din municipiul Suceava, pe E 85 și în Vama Siret au început să primească notificări și amenzi legate de încălcarea legislației rutiere, respectiv la legislația privind organizarea de adunări publice și acte de deranjare a ordinii și liniștii publice.  

Pe de o parte este vorba de înștiințări de la Poliția Rutieră prin care proprietarii tractoarelor trebuie să comunice cine s-a aflat la volan în zilele respective. În funcție de răspunsul proprietarului se stabilește și la cine ajunge amenda. În lipsa unui răspuns, amenda maximă este trimisă către proprietarul vehiculului.

În cazul Poliției Rutiere, este vorba de contravenții legate de circulația pe drumurile publice.

De precizat că Poliția Rutieră are deschise pe aceeași temă și două dosare penale pentru împiedicarea sau îngreunarea cu intenție a circulației pe drumurile publice. Dosarele penale sunt deschise in rem, față de fapte, o parte din notificările trimise de poliție privind și aceste dosare penale.

Pe de altă parte, Jandarmeria Suceava a comunicat că în contextul protestelor fermierilor au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, din care 21 amenzi, în valoare de 23.000 lei, și 38 avertismente scrise.

Cele 21 de amenzi au fost aplicate fie la Legea 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice (art. 26, alin. 1, lit. D), respectiv în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (art. 2, pct. 1, 24).

 

  • Un reprezentant al fermierilor cere încetarea anchetelor, anularea amenzilor ori schimbarea acestora în avertismente

 

Forțele de ordine au filmat momentele tensionate legate de blocarea sau obstrucționarea traficului, precum și cele care au constat în forțarea unui blocaj al forțelor de ordine, iar după ce protestele s-au încheiat s-a trecut la identificarea celor care au participat la aceste acțiuni.

Un reprezentant al protestatarilor a mers la sediul din Suceava al Poliției Rutiere pentru a cere explicații.

”Cum se poate ca niște oameni care au ajuns într-un punct critic în viața lor și nu mai aveau cu ce își plăti ratele, fiind forțați de împrejurări să iasă în drum și să protesteze, să fie acum amendați și amenințați cu aceste somații?

Statul încearcă să ne descurajeze să ne mai cerem dreptul în stradă, deși au fost niște proteste spontane. Am solicitat în scris șefului Serviciului Rutier motivarea publică a acestor demersuri de amendare.

Cerem anularea amenzilor aplicate și încetarea demersurilor de a aplica și altele sau măcar să fie transformate în avertismente”, a transmis Daniel Prelipcean.

Cel puțin dacă vorbim strict pe legislație, polițiștii rutieri au toate motivele și legislația necesară pentru a aplica amenzi celor care au încălcat normele rutiere repetat și cu bună știință, inclusiv după somațiile polițiștilor rutieri.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de la jandarmi și notificări de la Poliția Rutieră, în cadrul a două dosare penale, față de fermierii care au protestat în Suceava.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzi de la jandarmi și notificări de la Poliția Rutieră, în cadrul a două dosare penale, față de fermierii care au protestat în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei