Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 37 (8566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început să trateze și pacienții cu accident vascular cerebral acut din județul Bacău

Joi, 15 Februarie 2024 (14:40:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aria județelor care trimit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava pacienții cu accident vascular cerebral acut s-a extins și cuprinde acum și județul Bacău. Primul pacient cu AVC ischemic acut transferat de la Spitalul Județean de Urgență Bacău are 74 de ani și a fost adus cu elicopterul SMURD în data de 9 februarie. Pacientul în vârstă de 74 de ani a fost supus unei intervenții de tratament endovascular în compartimentul de Radiologie intervențională și, potrivit medicului Mihai Crețeanu Jr., a avut o evoluție clinică foarte bună, cu recuperare aproape în totalitate a deficitului neurologic, fiind externat la mai puțin de 7 zile de la evenimentul acut.

Dr. Crețeanu Jr. a declarat că Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a ajuns ca în acest an, în mai puțin de două luni, să realizeze 19 intervenții pentru tratamentul  AVC ischemic și hemoragic, adică aproximativ jumătate din numărul de pacienți de anul trecut, în condițiile unei finanțări de la Ministerul Sănătății de sub 10% din necesarul estimat și solicitat argumentat în mod repetat, prin mai multe adrese. „Creșterea în primele două luni cu peste 200% a numărului de cazuri, 13 cazuri în ianuarie 2024 față de 4 cazuri în ianuarie 2023, cu finanțare de doar 10% din partea Ministerului Sănătății prin AP AVC, determină o susținere importantă din partea bugetului Spitalului Clinic din Suceava. Dezvoltarea echipelor multidisciplinare de tratament a patologiilor vasculare cerebrale și periferice, de abord vascular pentru pacienții dializați, a gastroenterologiei intervenționale, fac din compartimentul de radiologie intervențională un domeniu extrem de dinamic, prin creșterea personalului medical de la un medic radiolog și doi asistenți acum 10 ani, la mai mult de șapte medici - patru radiologi, un nefrolog, doi gastroenterologi, și șapte asistenți, cu program de permanență 24/7”, a arătat dr. Mihai Crețeanu Jr..

Medicul a mai spus că toate patologiile sunt tratate cu un singur angiograf, iar creșterea numărului de cazuri anual – estimează că în 2024 vor fi realizate peste 1000 de intervenții, iar spitalul își consolidează poziția de spital regional, „creează necesitatea unei structuri funcționale complexe de tratament minim invaziv”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început să trateze și pacienții cu accident vascular cerebral acut din județul Bacău.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început să trateze și pacienții cu accident vascular cerebral acut din județul Bacău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei