Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 34 (8563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instanța judecătorească a admis anul trecut 48 de cereri de încuviințare a adopției pentru copii din sistemul de protecție sucevean, dar și din alte județe

Luni, 12 Februarie 2024 (14:30:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instanța judecătorească a admis anul trecut 48 de cereri de încuviințare a adopției pentru copii din sistemul de protecție sucevean, dar și din alte județe. Este o șansă mare pentru copiii abandonați, aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, să-și găsească o familie iubitoare. Un copil poate fi adoptat numai dacă se află în sistem cu măsură de protecție și după ce instanța de judecată l-a declarat adoptabil.
Majoritatea copiilor adoptați sunt din asistență maternală, dar au fost și copii din plasament la rude care au fost adoptați de acestea. Familiile care își dau copiii în adopție sunt familii care din momentul în care au dat copilul în sistemul de protecție nu au menținut legătura cu acesta sau nu au reușit să facă dovada posibilităților materiale și garanțiilor morale necesare reintegrării copilului în familie.
Părinții adoptivi, fără excepție, pentru că și-au dorit din tot sufletul un copil, realizează pentru aceștia ceea ce altora li se pare imposibil, fac totul „în interesul superior al copilului”.

Copiii dați în grija statului de cei care le-au dat viață (uneori mai mulți frați) le oferă o șansă imensă altor familii de a deveni părinți.

Din statisticile DGASPC Suceava rezultă că, anul trecut, pentru 19 copii din sistemul de protecție a fost stabilită măsura încredințării în vederea adopției și, tot în 2023, au fost deschise proceduri de adopție pentru 70 de copii, pentru care Planul Individualizat de Protecție are ca obiectiv final adopția.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că în anul 2023 au fost evaluate, au participat la cursuri pentru dezvoltarea capacității parentale și au fost atestate 37 de familii/persoane ca apte să adopte.

În anul 2022, 24 de minori din județul Suceava, aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, au fost adoptați. Poate adopta orice familie/persoană, cetățean român, cu domiciliul în România, care a locuit efectiv și continuu în ultimele 6 luni cel puțin 3 luni anterior depunerii cererii pe teritoriul țării. Solicitanții nu trebuie să aibă cazier, trebuie să fie clinic sănătoși, să nu fi avut copii în sistemul de protecție și să nu fi fost decăzuți din drepturile părintești. Pentru a ajunge părinți adoptatori, familiile care vor să adopte un copil întocmesc un dosar, urmează niște cursuri, sunt consiliate, participă la ședințele de evaluare și abia după ce întrunesc toate condițiile legale primesc atestatul de părinți adoptatori. Prioritate la adopție au persoanele alături de care copilul s-a bucurat de viață de familie și apoi alte familii atestate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanța judecătorească a admis anul trecut 48 de cereri de încuviințare a adopției pentru copii din sistemul de protecție sucevean, dar și din alte județe.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instanța judecătorească a admis anul trecut 48 de cereri de încuviințare a adopției pentru copii din sistemul de protecție sucevean, dar și din alte județe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei