Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 34 (8563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După-amiază francofonă, miercuri, cu elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”

Luni, 12 Februarie 2024 (11:21:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul după-amiezilor francofone, Alianța Franceză din Suceava organizează, miercuri, 14 februarie 2024, la ora 17.00, în colaborare cu Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, activitatea „L’antenne francophone – projet radio en classe de FLE”, coordonată de prof. dr. Brăescu Andreea-Anca.

Manifestarea va reuni 16 elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”, din clasele a X-a şi a XI-a, care vor reprezenta echipele în care au lucrat (stagiu de formare) și vor descrie proiectele radio realizate: Noël pour tous (Raul Mihuță, Robert Lățăscu, Octavian Zvarici – clasa a XI-a E), Une veille de Noël pas comme les autres (Alexandra Mihalaș, Lavinia Mitrofan - clasa a XI-a D), Crée ta propre couronne magique (Andreea Fedorovici, Alexandra Cotos – clasa a XI-a E), Conversation avec Père Noël (Ștefana Maganu – clasa a XI-a), Chansons de Noël à la radio (Andrei Alboiu, Naomi Hrebenciuc - clasa a X-a B), Autour du monde (Albert Apetri, Teodora Isopescu – clasa a X-a B), Une interview inattendue (Ioana Ghețău, Alexandra Costiuc – clasa a X-a C), Découverte multiculturelle (Binca Nati – clasa a X-a A), Des vacances à l’aise (David Manole –clasa a X-a A).

Prof. Brăescu Andreea-Anca şi-a propus prin această activitate să promoveze multilingvismul şi multiculturalismul și să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă a elevilor, prin intermediul unui instrument de comunicare în masă – radioul. Elevii s-au familiarizat cu formatul unui material radio și au folosit limba franceză într-un context verosimil de comunicare.

Activitatea a fost realizată în urma stagiului de formare „La Rentrée francophone à Suceava”, organizat de Alianţa Franceză din Suceava în luna septembrie 2023, în cadrul căruia profesorii participanţi s-au iniţiat în modalităţile de utilizare a radioului la ora de limbă franceză şi au descoperit aplicaţii utile în realizarea unor emisiuni radio cu elevii.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După-amiază francofonă, miercuri, cu elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
După-amiază francofonă, miercuri, cu elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei