Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 34 (8563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Servicii Comunale Rădăuți, amendată din nou de Garda de Mediu pentru depozite de gunoaie

Luni, 12 Februarie 2024 (10:18:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control, în data de 8 februarie, în municipiul Rădăuți, în incinta fostului AEIZ, unde au fost identificate depozitări semnificative de deșeuri municipale amestecate constând în deșeuri menajere, deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastice, PET-uri, găleți de plastic, anvelope uzate, coroane mortuare din plastic, lumânări de tip candelă etc.), plus deșeuri de construcții și deșeuri textile (haine și încălțăminte).

Spațiul aparține SC Servicii Comunale SA și nu este autorizat din punct de vedere al protecției mediului pentru eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor municipale în amestec.

Prin urmare, acolo nu aveau voie să fie depozitate deșeuri. 

Societatea publică rădăuțeană a fost amendată cu 60.000 de lei, conform prevederilor OUG nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor.

În teren s-a mai constatat că o parte din deșeuri au fost acoperite cu pământul rezultat din săparea unui șanț perimetral, ceea ce înseamnă infracțiune.  

Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă și constituie infracțiune, Garda de Mediu Suceava sesizând în acest sens organele de urmărire penală. 

”Prin actul de control încheiat s-au trasat măsuri ferme cu termene de realizare în vederea ridicării deșeurilor municipale în amestec existente care se văd precum și cele care sunt îngropate și predarea acestora la un operator autorizat în eliminare/valorificare”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Servicii Comunale Rădăuți a încasat în ultimii ani mai multe amenzi mari pe linie de mediu, în special legate de gunoaiele depozitate pe raza municipiului, la fosta groapă de gunoi a orașului și nu numai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servicii Comunale Rădăuți, amendată din nou de Garda de Mediu pentru depozite de gunoaie.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Servicii Comunale Rădăuți, amendată din nou de Garda de Mediu pentru depozite de gunoaie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei