Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 34 (8563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Gastro Cusine Romania

Deliciile culinare cu care patru suceveni au impresionat juriul la o competiție internațională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru suceveni s-au numărat printre cei aproape 2.000 de bucătari care au concurat luna aceasta în cadrul celei mai vechi, mai mari și mai diverse competiții internaționale de artă culinară din lume - IKA Culinary Olympics, care are loc în Germania, la Stuttgart.

Echipa de bucătari profesioniști care a reprezentat România în concurs a fost condusă de către Chef Ovidiu Procopeț, asistent universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, specializarea Științe Gastronomice, acesta având alături alte trei suceveni: Ilie Hasna (Pastry Chef și CEO la JoliePan), Dan Havârneanu (Chef și CEO la Iberic Premium), Silviu Cristian Federeac (Chef la Taco Loco Suceava).

Echipa României a beneficiat și de prezența altor bucătari renumiți – Chef Bran Arpad, Chef Liviu Morărescu, Chef Robert Voicu și chef Aurelian Boruga, cu toții creând preparate delicioase, respectând cu strictețe regulile competiției și demonstrând abilități excepționale.

La categoria Finger food, specialiștii români au creat delicii culinare cum ar fi „morcov fermentat cu piure de dovleac”, „pară marinată cu vin roseși brânză maturată de capră”, „mușchiuleț de Mangaliță cu piure de fructe de pădure”, „parfait din ficat de prepeliță cu zmeură și semințe de pin”.

La Meniu Gourmet, bucătarii români au pregătit „filéde sturion marinat în suc de sfeclă roșie”, „budincă de hrișcă cu inserție de ardei iute și mix de legume gătite sous-vide”, „consomméde fazan cu legume brunoisse”, „stufat de miel cu tartar de hribi și sos de vin roșu” și „mousse de ciocolată Evocao cu blat gluten-free și crocant de migdale, inserție de zmeură”.

La categoria Meniu Aperitive Reci, au fost prezentate preparate ca „Tartar de cerb cu hribi marinați în oțet de mure și piure de afine”, „tartă de calcan de Marea Neagră cu icre negre”, „millefoglie din sfeclă roșie cu quenelle din ciuperci sălbatice”.

La categoria „Platou festiv pentru 8 persoane”a rezultat o simfonie de arome și culori: „Terină de căprioară cu inserție de hribi și leurdă în mantie de vin roșu”, „Galantină de prepeliță în mantie de spanac cu dovleac”, „Terină de porumbel cu flori de soc”.

La categoria Desert Petit Four, echipa a pregătit o colecție delicioasă de mini-deserturi, perfecte pentru a completa cu o notă de dulceață și rafinament – „Mini tartă cu migdale, «bomboană de ciocolată, caramel și alune de pădure, cireșe cu fistic», «cochilie din ciocolată amăruie».

Printre deliciile culinare prezentate au mai fost tradiționalii papanași, dar și „Copacul vieții”, creat din ciocolată, cu care au reușit să impresioneze juriul competiției internaționale.

Echipa regională Gastro Cusine Romania a obținut, astfel, o Menţiune şi o diplomă de participare în cadrul competiţiei de renume mondial.

Pe lângă promovarea culturii culinare românești, ambasadorii gastronomiei inspiră și viitoarele generații de bucătari, oferind modele de urmat tinerilor pasionați de gastronomie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deliciile culinare cu care patru suceveni au impresionat juriul la o competiție internațională.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Deliciile culinare cu care patru suceveni au impresionat juriul la o competiție internațională5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei