Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 16 (8545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Program gratuit de instruire a cadrelor didactice care au în clase elevi cu tulburări de spectru autist

Luni, 22 Ianuarie 2024 (14:26:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începând cu luna ianuarie, 80 de cadre didactice din Rădăuți, Frătăuții Vechi, Vicovu de Sus, Marginea, Grănicești, Siret și Horodnic de Sus urmează gratuit primul curs ”ABA in schools”, un program de instruire în lucrul cu elevii cu tulburări din spectrul autist/TSA. Cursul este inițiat de Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava/AIAS și este finanțat de compania EGGER, fiind al treilea program creat de AIAS și sprijinit de EGGER care vine în sprijinul copiilor cu TSA. Primele două programe, ImPACT și cursul intensiv de tip RBT, au fost adresate părinților de copii cu TSA.

Programul ”ABA in schools” oferă toate informațiile, metodologiile și materialele necesare pentru înțelegerea etapelor de dezvoltare în cazul copilului tipic, înțelegerea diverselor tulburări ce pot afecta procesul de învățare, a modalităților de lucru cu copiii și a tehnicilor de management comportamental la clasă, astfel încât profesorii să poată asigura adaptarea și incluziunea socială a copiilor, bunele practici și armonia comportamentală a grupei/clasei de elevi.

Cursul oferă detalii despre autism și alte cerințe speciale, permite înțelegerea temeinică a diagnosticelor și a caracteristicilor individuale ale copiilor cu autism și alte cerințe speciale, contribuie la crearea și adaptarea curriculei individuale, la cunoașterea și aplicarea tehnicilor și strategiilor ABA în mediul de clasă pentru a sprijini dezvoltarea abilităților și comportamentelor adecvate ale copiilor, gestionarea comportamentelor problematice ale copiilor, precum și promovarea comportamentelor adecvate și abilităților de dezvoltare.

 

·        Modul gratuit de 36 de ore

 

Instructorii cursului sunt doi analiști comportamentali din cadrul AIAS, ce pot răspunde întrebărilor cadrelor didactice și pot oferi consultanță la clasă cu acordul părinților, în mediul concret al dinamicii de grup.

”AIAS a derulat mai multe proiecte pentru părinții copiilor cu TSA ce au vizat consilierea, instruirea și formarea grupelor de suport. Feedbackul primit din partea cursanților a subliniat importanța formării unei echipe părinte – cadru didactic – specialist, care să aibă ca scop comun urmărirea și implementarea recomandărilor din planul personalizat de intervenție în toate mediile copilului, deci și la grădiniță sau școală. Astfel, cu implicarea tuturor persoanelor importante din viața copilului, ne putem asigura că planul de intervenție cuprinde toate obiectivele specifice centrate pe nevoile copilului”, explică Alexandrina Lucanu, trainer BCaBA în cadrul AIAS.

”În fiecare an compania noastră poate alege unde să redirecționeze 20% din impozitul pe profit. De 15 ani alegem ca acești bani să rămână în județul Suceava, pentru proiecte în educație, sănătate, pentru comunitate, iar de trei ani am ales AIAS ca partener pentru proiectele noastre din sănătate. Suntem astfel alături de părinții și copiii cu TSA, ușurându-le efortul pentru normalitate”, a declarat Alina Chifan, director comercial EGGER România.

Programul ”ABA in schools” este gratuit. Modulul teoretic are 36 de ore și poate fi adaptat în funcție de nevoia cadrelor didactice pentru grădinițe, învățământ primar sau gimnazial. Cadrele didactice interesate de înscrierea la următoarele grupe pot afla mai multe detalii luând legătura cu AIAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program gratuit de instruire a cadrelor didactice care au în clase elevi cu tulburări de spectru autist.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program gratuit de instruire a cadrelor didactice care au în clase elevi cu tulburări de spectru autist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei