Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 16 (8545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consilierii județeni au aprobat câți lei pe kilometru decontează pentru naveta elevilor

Luni, 22 Ianuarie 2024 (11:06:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, cu câți lei per kilometru decontează naveta elevilor care merg la școală în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciului de transport public, transport de tip curse școlare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că la licitațiile organizate pentru atribuirea licențelor de transport elevi au fost contestații „din rândul transportatorilor” și cauza nu a fost încă judecată pe fond, iar licitația organizată conform noilor reglementări este încă în etapa de evaluare, după care urmează perioada legală în care se pot face contestații. În acest context, s-a recurs la soluția stabilirii unei sume forfetare până la clarificarea licitațiilor.

Propunerea Consiliului Județean Suceava către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilități publice (ANRSC) a fost de decontare a 0,37 de lei/ km inclusiv TVA, iar în data de 17 ianuarie a.c. ANRSC a avizat această sumă. Până la 1 februarie a.c. banii se vor da transportatorilor, iar de la 1 februarie se vor da direct elevilor, prin Inspectoratul Școlar. „Se deblochează situația și sperăm să avem cât mai repede rezultatul la licitație”, a spus Flutur.

Valoarea medie a sumei forfetare pentru decontarea navetei elevilor, la nivel național, este de 0,37 de lei/ km. Sume mai mari oferă județele Satu Mare - 0,63 lei/ km, Caraș Severin -0,61 lei/ km, Alba- 0,56 lei/ km, Bistrița Năsăud – 0,50 lei/ km, în timp ce județe precum Botoșani, Cluj, Gorj sau Olt decontează 0,24 lei/ km.

Conform legii, elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de gratuitate la serviciile de transport public județean, pe tot parcursul anului școlar, în scopul asigurării dreptului la educație. În județul Suceava fac naveta zilnic aproximativ 8.400 de elevi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii județeni au aprobat câți lei pe kilometru decontează pentru naveta elevilor.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii județeni au aprobat câți lei pe kilometru decontează pentru naveta elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei