Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 16 (8545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Număr dublu de ordine de protecție emise de polițiști pentru agresiuni în familie

Luni, 22 Ianuarie 2024 (16:07:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au emis peste 250 de ordine de protecție pe parcursul anului 2023, pentru scandaluri degenerate și agresiuni în familie, aproape dublu față de anul precedent.

Cele 257 de ordine de protecție spun mult despre dimensiunea fenomenului violenței în familie în județul nostru. Asta în condițiile în care ordinele de protecție sunt emise de către polițiști în cazurile mai delicate, în care s-a constatat pericolul iminent ca faptele să se repete.

”În 186 de situații s-a dispus măsura evacuării obligatorii temporare a domiciliului de către agresor”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Polițiștii au dreptul să emită aceste ordine de protecție doar pe o perioadă de 5 zile. Aceste măsuri au rolul de a înlătura pericolul imediat, pe termen scurt. Pentru un ordin de protecție pe termen mai lung victima trebuie să se adreseze instanței de judecată.  

În anul 2023, la nivelul județului Suceava au fost înregistrate în total 1.956 de sesizări privind fapte de violență în familie, 1.085 dintre acestea fiind sesizate în mediul rural. Dintre acestea, cele mai multe sunt fapte de loviri sau alte violențe – 1.303 și amenințare – 195.

Ultimul ordin de protecție a fost emis duminica trecută, când Poliția Gura Humorului a fost sesizată direct de către o localnică despre faptul că soțul ei face scandal.

În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplasat urgent la fața locului, unde s-a constatat că, în jurul orei 21:30, femeia desfășura treburi gospodărești, moment în care concubinul ei a intrat în casă în stare avansată de ebrietate și i-a spus să iasă afară din casă, după care a luat-o de bluză și a dat-o afară din locuință.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunea de violență în familie și au emis ordinul de protecție valabil 5 zile.

Ordinul de protecţie provizoriu va cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr dublu de ordine de protecție emise de polițiști pentru agresiuni în familie.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr dublu de ordine de protecție emise de polițiști pentru agresiuni în familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei