Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”, tema întâlnirii organizate la USV cu invitați ai Universității de Stat din Moldova

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 (17:03:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova au organizat la Suceava, în cursul zilei de marți, o masă rotundă cu tema „Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”.

Manifestarea s-a înscris într-o serie mai lungă de colaborări didactice și științifice dintre cele două instituții și s-a bucurat de participarea unor personalități academice de la cele două universități.

În cadrul activității au fost prezenți astfel prof. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, lector univ. dr. Igor Bercu, decanul Facultății de Istorie și Filozofie de peste Prut, alături de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Florin Pintescu, decanul Facultății de Istorie și Geografie, precum și de alte cadre didactice de la cele două instituții de învățământ superior. Nu au lipsit de la întâlnire studenții înmatriculați la programul de masterat ”Istorie: permanențe, interferențe și schimbare”, atât de la Chișinău, cât și din Suceava, cei mai importanți beneficiari ai acestor colaborări.

În a doua parte a zilei, gazdele și invitații au participat la o aplicație practică la Mănăstirea Râșca, monument de referință pentru istoria comună a celor două maluri ale Prutului.

Acest eveniment reprezintă o nouă punte de legătură între profesorii și studenții celor două universități, pe care vor păși împreună în realizarea proiectelor viitoare, după ce împreună au conlucrat în derularea unor masterate în regim cu dublă diplomă, în domeniul Istorie și domeniul Geografie, organizarea în comun a practicii de specialitate și organizarea concertată în cele două orașe, în acest an, a prestigiosului Congres al istoricilor români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”, tema întâlnirii organizate la USV cu invitați ai Universității de Stat din Moldova.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”, tema întâlnirii organizate la USV cu invitați ai Universității de Stat din Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei