Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Peste 1.000 de elevi implicați în activități pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 (16:32:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevi din nouă unități școlare din județ au beneficiat de programe de educație nonformală, cursuri și activități interactive în cadrul a trei proiecte demarate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, proiecte care au vizat reducerea și prevenirea abandonului școlar.

Conferința de finalizare a proiectelor „EduAll - Împreună învățăm altfel!”, „EduOut - Școala din afara clasei” și „EduJoy - Bucuria de a învăța altfel” s-a desfășurat la finele anului trecut, cei implicați evidențiind rezultatele obținute, impactul proiectelor și obiectivele îndeplinite. Proiectele au fost finanțate din bani europeni, fiecare având o valoare de circa 350.000 de euro.

În total, peste 1.000 de elevi și peste 100 de profesori au beneficiat de activitățile organizate în cadrul celor trei proiecte.

·         „EduOut - Școala din afara clasei”

 

În „EduOut - Școala din afara clasei” au fost implicate școlile gimnaziale "Dimitrie Păcurariu" Șcheia, "Grigore Ghica Voievod" Suceava, Păltinoasa, precum și Asociația Centrul de Studii Sociale și Educație Civică.

Proiectul a beneficiat de participarea a 349 de elevi și 36 de profesori de la unitățile menționate.

„Proiectul va produce un efect pozitiv pe termen lung, și anume acela de a contribui la reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu, promovarea accesului egal la educație și consolidarea, educarea și accesarea potențialului maxim profesional al cadrelor didactice și personalului de sprijin din școlile partenere”, a punctat prof. Olguța Popa Ion, manager de proiect.

Proiectul a fost unul foarte generos în activități nonformale în sistem outdoor pentru elevii școlilor partenere. De asemenea, aceștia au participat la workshopuri de educație pentru ecologie și dezvoltare durabilă, acțiuni de sănătate, igienă și nutriție, cluburi de dezbateri, acțiuni de promovare a educației incluzive etc.

 

·        „EduJoy - Bucuria de a învăța altfel”

 

„EduJoy - Bucuria de a învăța altfel” a implicat școlile gimnaziale Dornești, "Iraclie Porumbescu" Frătăuții Noi, Colegiul Național "Mihai Eminescu" Suceava și Asociația Centrul de Studii Sociale și Educație Civică.

Grupul țintă al proiectului a fost format din 354 de elevi din învățământul primar, gimnazial şi liceal, clasele 0-X, şi 36 de cadre didactice din școlile partenere.

„Beneficiile din acest proiect, odată obținute, vor stimula creșterea gradului de implicare în procesul educațional atât la nivelul cadrelor didactice, cât și la nivelul elevilor, conducând în definitiv la o reducere a abandonului școlar”, a anunțat prof. Grigore Bocanci, manager de proiect.

 

·        „EduAll - Împreună învăţăm altfel!”

 

În proiectul „EduAll - Împreună învăţăm altfel!” au participat Liceul Tehnologic "Ion Nistor" Vicovu de Sus, Școala Gimnazială "Simion Florea Marian" Ilișești, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu și Asociația Româna de Literație Iași.

Dintre rezultatele obținute amintim: trei Centre Interactive de Educație Outdoor (CIEO) create în cadrul școlilor partenere; 450 de elevi informați cu privire la activitățile proiectului și importanța sistemului educațional; 341 de elevi participanți la programe de educație nonformală în sistem outdoor; 341 de elevi participanți la workshopuri de educație pentru ecologie și dezvoltare durabilă; 171 de elevi participanți la cluburi de dezbateri “Democrația suntem noi, implică-te și tu!”; 170 de elevi participanți la acțiuni de promovare a educației incluzive etc., a arătat Lidia Acostoaie, manager de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de elevi implicați în activități pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de elevi implicați în activități pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei