Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lucrările la creșa din Burdujeni, sistate din lipsa finanțării de la CNI, vor fi reluate în perioada următoare, promite primarul Lungu

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 (09:36:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la creșa din cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, întrerupte anul trecut din cauza lipsei de finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI), vor fi reluate în perioada următoare, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, primarul Ion Lungu. Primarul a arătat că lucrările care se realizează cu bani de la administrația locală, respectiv cele de construire a unui zid de sprijin pentru stabilizarea versantului și de amenajare a căii de acces la creșă, sunt în grafic și continuă și acum, în ciuda temperaturilor destul de scăzute. Lungu și-a exprimat speranța că firma care a câștigat licitația va putea recupera timpul pierdut din cauza lipsei de finanțare și creșa va putea fi dată în folosință în acest an.

Capacitatea creșei este de 110 copii, repartizați în 10 grupe.  

În ceea ce privește cea de-a doua investiție de acest tip, conform proiectului Ministerului Dezvoltării, care se va construi în cartierul Tătărași, primarul a spus că este în procedură de  licitație la CNI.

„Aceste creșe sunt așteptate de familiile care au copii mici, din cele două cartiere”, a afirmat Ion Lungu.

Creșa care se construiește în cartierul Dealul Mănăstirii – Burdujeni ar fi trebuit să fie finalizată și dată în folosință în toamna anului trecut. Clădirea este prevăzută cu  bucătărie, spălătorie, cameră de joacă, pavilion administrativ, cameră pentru educatoare, cameră pentru părinți, spații verzi și loc de joacă, pe o suprafață totală de 5.000 de mp.

Costurile estimate inițial la aproximativ 4 milioane de euro au crescut la 4,8 milioane de euro, din care 800.000 de euro sunt pentru zidul de sprijin și drumul de acces. Aceste cheltuieli sunt neeligibile în proiectul finanțat de Compania Națională de Investiții, fiind suportate din bugetul local. Noul termen de finalizare este august 2024. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la creșa din Burdujeni, sistate din lipsa finanțării de la CNI, vor fi reluate în perioada următoare, promite primarul Lungu.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările la creșa din Burdujeni, sistate din lipsa finanțării de la CNI, vor fi reluate în perioada următoare, promite primarul Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei