Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 7 (8536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de Raluca Nicolaescu, la Muzeul Arta Lemnului

Joi, 11 Ianuarie 2024 (10:31:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Arta Lemnului (MAL) Câmpulung Moldovenesc va avea loc duminică, 28 ianuarie 2024, de la ora 14:00, vernisajul Expoziției de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de artista Raluca Nicolaescu. Vernisajul va avea loc în prezența autoarei.

Expoziția este temporară și va putea fi vizitată în perioada 28 ianuarie  - 18 februarie.

Raluca Nicolaescu a studiat la Liceul de artă „Nicolae Tonitza” din București, iar în clasa a IX-a am plecat în Italia, unde a avut șansa să studieze și să termine Liceo Artistico „Alessandro Caravillani” din Roma.

Studiile superioare și le-a încheiat la Facultatea de Artă din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma. A început să expună de curând, odată cu absolvirea unui curs de terapie prin artă.

Artista va aduce la Câmpulung Moldovenesc 15 lucrări, care vor fi însoțite, în mod inedit (după cum am aflat de la organizatorii expoziției), de câte o poveste ce va fi imprimată și expusă alături de fiecare tablou.

Raluca Nicolaescu spune că pictează și scrie de foarte mult timp, neîncetat. „Fiecare lucrare are povestea ei, fiecare poveste reprezintă o etapă din călătoria mea aici, pe pământ. Fiecare gest pe care îl fac pe hârtie are în el o parte din mine. Fiecare culoare, și toate împreună, reprezintă zbaterile mele, căutările mele infinite, curiozitatea mea, iubirea mea pentru viață și pentru om. Părți ce au călătorit cu mine, în interiorul meu, și-au încheiat misiunea, iar acum își găsesc locul pe hârtie”, explică artistul plastic Raluca Nicolaescu.

Artista a mai precizat că tot ce pictează este parte din călătoria ei personală, din trăirile ei, din experiențele ei interioare, pe care își dorește să le dea mai departe, pentru ca, poate, și alții să găsească o ancoră în ele.

„Într-o călătorie dificilă, cum este cea de pe acest pământ, cred că omului îi lipsește credința că nu e singur. Îmi doresc să ofer adevărul meu interior drept lanternă în vremuri de suferință, pentru ca omul care va privi lucrările mele să știe că cineva îl vede și îi înțelege durerea și că nu este niciodată nimic în van. Toate sunt înspre binele nostru cel mai înalt, oricât de greu ar părea să fie”, a concluzionat artista care va expune la sfârșitul acestei lunii la Mansarda MAL din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de Raluca Nicolaescu, la Muzeul Arta Lemnului.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de Raluca Nicolaescu, la Muzeul Arta Lemnului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei