Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 304 (8528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 100 de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate într-o zi de polițiști

Vineri, 29 Decembrie 2023 (10:43:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vatra Dornei au descins într-un control, pe 28 decembrie, în baza Planului de acțiune ,,PIROTEHIC”, la punctul de lucru al unei societăți din municipiul stațiune, autorizată să dețină materiale pirotehnic.

În depozit a fost identificată cantitatea de 165,8 kg articole pirotehnice din categoria F1 și P1, constatându-se depășirea cantității maxime autorizate pentru depozitare la punctul de lucru. A fost vorba de cele 65,8 kilograme în plus peste 100 de kg.

Polițiștii au întocmit dosar penal și au dispus măsura complementară a confiscării cantității de 65,8 kg articole pirotehnice.

De asemenea, alte aproximativ 50 de kg de materiale pirotehnice au fost confiscate de către polițiștii din Gura Humorului și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în cadrul unor acțiuni derulate tot joi, 28 decembrie.

”În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, în care polițiștii continuă cercetările”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Conform legii, comercianții trebuie să depoziteze și să expună petardele în mod corespunzător, respectând condițiile de siguranță și evitând expunerea la surse de căldură. Aceștia au impuse și limite de siguranță privind cantitățile pe care le pot depozita.

”Asigurați-vă că persoanele care achiziționează sau utilizează petarde respectă vârsta minimă impusă de lege, respectiv vârsta de 16 ani în cazul deținerii și utilizării articolelor pirotehnice din categoria I și 18 ani în cazul achiziționării acestora. Tentația copiilor pentru a folosi astfel de materiale este foarte mare, în special în această perioadă, iar manevrarea defectuoasă a acestora poate conduce la evenimente grave: rănirea membrelor, caz în care se poate ajunge până la amputare, arsuri la nivelul feței sau corpului ori afectarea auzului sau văzului. Să nu uităm nici animalele și păsările care trăiesc atât în gospodării cât și în mediul înconjurător. Și ele pot fi afectate și traumatizate sever de zgomotul produs de artificii și petarde, după cum avertizează specialiștii”, au transmis polițiștii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate într-o zi de polițiști.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate într-o zi de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei