Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 304 (8528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț bun pentru Compartimentul de Radiologie Intervențională: echipă consolidată, proceduri complexe și pacienți din alte orașe

Vineri, 29 Decembrie 2023 (13:25:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compartimentul de Radiologie Intervențională al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și-a realizat bilanțul anului 2023.

Potrivit reprezentanților, finalul acestui an a adus consolidarea echipei de medici, cât și de asistenți, din cadrul compartimentului. Cu un număr de trei medici specialiști și un medic rezident, alături de șapte asistenți, se asigură permanența 24/ 24 a programului național de tratament endovascular al accidentului vascular ischemic (AP-AVC), dar și al oricăror urgențe ce pot fi rezolvate prin proceduri minim invazive.

Reamintim că din anul 2021, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava este singurul din Moldova care asigură permanența în cadrul programului AP-AVC, numărul pacienților tratați crescând exponențial prin efortul întregii echipe (medici UPU, ATI, neurologi, radiologie intervențională) cu susținerea financiară importantă din partea managementului. Astfel, în 2021 au fost cinci pacienți tratați, în 2022 - 30 pacienți, iar în anul 2023 s-au efectuat 45 de trombectomii mecanice, 25% din pacienți fiind transferuri din alte județe (Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud).

Activitatea a crescut și în domeniul de acces vascular, echipa multidisciplinară formată din nefrologi, chirurgi vasculari, radiologi intervenționiști, realizând mentenanța la peste 70 de pacienți dializați cu fistule arteriovenoase și montarea a peste 80 de catetere temporare și permanente, din centrele de dializa din Iași, Botoșani, Dorohoi, Roman, Onești și Suceava.

Echipa de medici a realizat proceduri minim invazive non-vasculare în premieră națională - crioablația de tumoră pulmonară și a deschis o nouă perspectivă în controlul durerii oncologice prin neurolize și ablații.

Finanțarea de la Ministerul Sănătății prin acțiunea prioritara AP-AVC și prin programele naționale de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate au asigurat anul acesta mai puțin de 50% din fondurile necesare materialelor procedurilor minim invazive, restul fiind susținute permanent de către managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„În noul an, noile provocări pe care echipa dorește să și le asume sunt din aria terapeutică de radiologie intervențională pediatrică, dar și creșterea membrilor echipei de medici prin cooptarea de tineri specialiști și rezidenți având în vedere planurile de dezvoltare ale Spitalului Clinic Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava, prin centrul multidisciplinar de tratament minim invaziv”, menționează echipa compartimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanț bun pentru Compartimentul de Radiologie Intervențională: echipă consolidată, proceduri complexe și pacienți din alte orașe.
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bilanț bun pentru Compartimentul de Radiologie Intervențională: echipă consolidată, proceduri complexe și pacienți din alte orașe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei