Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 230 (8454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Un teribilist cu încă trei tineri în mașină a gonit de la Suceava la Pătrăuți și a ignorat focurile de armă ale poliției

Duminică, 1 Octombrie 2023 (17:13:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă razie a organizat Poliția municipiului Suceava, sâmbătă seară și sâmbătă noapte, în municipiul Suceava și în localitățile limitrofe,  fiind aplicate 120 de amenzi, în valoare de aproape 50.000 de lei, reținute 11 permise de conducere și retrase 28 de certificate de înmatriculare.

Razia a fost foarte vizibilă printre conducătorii auto prin multe zone din municipiul Suceava, ceea ce, evident, că este de bun augur. 

În multe zone s-au organizat filtre și au fost verificați sute de conducători auto.

 

·       Șoferul unui BMW în care erau mai mulți tineri nu a vrut să oprească la semnal

 

Cel mai greu de gestionat caz din cadrul raziei, paradoxal soldat doar cu aplicarea unei amenzi și suspendarea permisului de conducere, a fost provocat de neoprirea la semnalul agenților de poliție a unui șofer care conducea un autoturism BMW, dinspre municipiul Suceava spre Pătrăuți.

La semnalul polițiștilor, cel de la volan și-a continuat deplasarea cu viteză mărită.

Polițiștii au plecat după BMW, iar pe raza comunei Pătrăuți șoferul a coborât din mașină și a luat-o la fugă spre pădure. Polițiștii au efectuat somații verbale și apoi au tras 5 focuri de armă în plan vertical. Fugarul nu s-a oprit, iar polițiștii nu au continuat acțiunea, mai ales că aveau date clare despre mașină, proprietar, iar ceilalți trei ocupanți ai autoturismului au fost identificați la fața locului, fiind vorba de două fete și un băiat cu vârste între 19 și 20 de ani.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a explicat de ce colegii nu au făcut următorii pași privind uzul de armă, deși procedural puteau să o facă: 

”Polițiștii au acționat gradual, prin evaluarea permanentă a pericolului social al faptei și al posibilelor urmări generate de folosirea armamentului din dotare, nefiind executat foc la nivelul membrelor inferioare asupra persoanei urmărite pe parcursul urmăririi pedestre și nici foc pe parcursul urmării auto asupra pneurilor vehiculului, întrucât în habitaclu se observau alte 3 siluete în afara șoferului, existând inclusiv posibilitatea ca persoanele să fie minore”.

 

·       Cum a ”explicat” șoferul neoprirea la semnal

 

La aproximativ o oră de la urmărire, tânărul care a fugit a fost găsit la domiciliu.

Tânărul de 21 de ani, din Pătrăuți, a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. De asemenea, s-a stabilit că are permis de conducere valabil, iar vehiculul deține toate documentele în regulă.

Evident că întrebarea adresată de polițiști a fost de ce nu a oprit la semnal.

”În urma cercetărilor s-a stabilit că gestul de a nu opri la semnalul regulamentar s-a datorat impulsului de moment și instigării pasagerului de pe bancheta din spate”, a declarat Ionuț Epureanu.

 

·       Amenzi și permis ridicat pentru 150 de zile

 

Polițiștii au putut lua față de tânărul de 21 de ani doar măsurile legale pentru neoprire la semnal și viteză. 

Șoferul a fost sancționat cu amenzi în valoare de 2.320 lei și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 150 zile.

În cadrul raziei de sâmbătă noapte polițiștii au reușit să scoată la timp din trafic și șoferi aflați sub influența alcoolului.

Printre exemple, în municipiul Suceava, un șofer oprit pentru că mașina prezenta defecțiuni la sistemul de iluminat avea concentrația de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Poeni-Udești, a fost depistat un șofer cu alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un teribilist cu încă trei tineri în mașină a gonit de la Suceava la Pătrăuți și a ignorat focurile de armă ale poliției.
 Vizualizări articol: 3920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un teribilist cu încă trei tineri în mașină a gonit de la Suceava la Pătrăuți și a ignorat focurile de armă ale poliției0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei