Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 226 (8450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Zeci de copii au participat la activități recreative și educative, în cadrul Campaniei „Să aducem copiii la școală”

Marţi, 26 Septembrie 2023 (13:00:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii au participat, în perioada 20 august – 26 septembrie 2023, la activități recreative și educative, în cadrul Campaniei „Să aducem copiii la școală”. Proiectul este inițiat de asociațiile „Euroactiv” Suceava și „Plai Străbun” și desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

În perioada 28 – 31 august 2023, s-a desfășurat, la clubul de vacanță al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Școala de vară „Proiectăm viitorul împreună”, pentru 60 de copii proveniți din comunități defavorizate din Verești, Pătrăuți, Berchișești și Udești, dar și din Centrele de Servicii Sociale de la Fălticeni și Gura Humorului. Copiii au participat la mai multe ateliere educative și de responsabilizare: atelier de pictură, workshop rhythmic dance, atelier de dezvoltare în carieră „Meseriile viitorului” etc. (la finalul acestui atelier, copiii au primit ghiozdane cu rechizite și penare din partea Fundației Assist Suceava); atelier de acordare a primului ajutor și tehnici de îngrijire, coordonat de studenții Școlii Sanitare Postliceale FEG; atelier de prevenire a cyberbullyingului, de conștientizare a riscurilor vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private;demonstrații ale echipelor canine din dotarea Inspectoratului de Jandarmi; respectarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirea și combaterea consumului de droguri și alcool, a delincvenței juvenile și a bullying-ului etc.;  atelier de diseminare a rezultatelor, efectuat împreună cu toți beneficiarii școlii de vară.

Copiii au participat la mai multe competiții sportive. Au urcat pe podium: Locul I: elevii de la Centrul de Servicii Multifuncționale din Fălticeni; Locul II: elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți; Locul III: Școala Verești; Mențiune: echipa Asociației „Euroactiv”.

 

·        100 de ghiozdane, rechizite și dulciuri au ajuns la copii defavorizați

 

Mai mulți polițiști suceveni și reprezentanți de la două fundații din Suceava au derulat în cadrul proiectului o amplă campanie pentru prevenirea abandonului școlar.

„Abandonul și absenteismul școlar sunt primii pași făcuți de tineri către delincvență. Sunt situații în care inclusiv părinții, din cauza problemelor financiare, decid ca tinerii să nu mai urmeze cursurile școlare. Din păcate, stopează astfel dezvoltarea personală a copiilor și generează o creștere a gradului de expunere la fenomenul infracțional”, au transmis organizatorii.

Înainte cu o săptămână de debutul anului școlar 2023/2024, polițiștii suceveni, împreună cu Asociația „Euroactiv” și Fundația Umanitară „ASSIST”, au derulat o acțiune de distribuire a peste 100 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri în cadrul campaniei sociale „Să aducem copiii la școală”.

Scopul campaniei și al activității a fost de integrare sau reintegrare în sistemul de educație a copiilor din medii defavorizate și prevenirea abandonului școlar și marginalizarea socială.Acțiunea s-a desfășurat pe 1 septembrie 2023, la școli de pe raza localităților Preutești și Basarabi, unde peste 100 de copii din familii cu posibilități financiare reduse au primit ghiozdane școlare echipate, rechizite și dulciuri.

 

·        Discuții cu elevii. Recomandări

 

Tot în cadrul Campaniei „Să aducem copiii la școală”,40 de copii din comunități defavorizate au beneficiat de o excursie în județele Bistrița, Cluj și Bihor. Cazarea a fost oferită gratuit de Universitatea din Oradea.

O ultimă activitate a acestei campanii sociale a fost organizată luni, 25 septembrie, la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” din Pătrăuți, unde 60 de copii din familii defavorizate au primit ghiozdane și dulciuri oferite de elevii Liceului „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, coordonați de prof. Romeo Irinel Bolohan, vicepreședintele Asociației „Euroactiv”, alături de polițiști suceveni, de elevi ai Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu”, coordonați de prof. Mihai Greciuc, și de voluntarii Asociației „Euroactiv”, coordonați de prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu – inspector școlar.

În deschiderea activității, comisarul-șef de poliție Ionuț Epureanu, de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, le-a transmis copiilor din comunitate „măsuri de prevenire a fenomenului infracțional la care sunt supuși tinerii în ultima perioadă”.

Inspectorul școlar prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu le-a vorbit copiilor despre cât de important este să nu abandoneze școala, despre dezvoltarea personală și profesională, pentru a se integra mai ușor în societate. La finalul acțiunii, Cătălin Crîșmariu, administrator la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava, a oferit o canapea unei familii cu mulți copii din Pătrăuți, cu sprijinul Asociației „Plai Străbun”, care a pus la dispoziție transportul produsului către familia defavorizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copii au participat la activități recreative și educative, în cadrul Campaniei „Să aducem copiii la școală”.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de copii au participat la activități recreative și educative, în cadrul Campaniei „Să aducem copiii la școală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei