Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 225 (8449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lucrările la Sala Polivalentă Suceava continuă, cu un nou subcontractor, local

Luni, 25 Septembrie 2023 (16:46:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Unul pleacă, altul vine. Lucrările la cea mai mare investiție de infrastructură sportivă din Suceava - Sala Polivalentă, continuă cu un nou subcontractor, sucevean, după ce contractul anterior a fost reziliat de firma care a câștigat licitația, pentru nerespectarea graficelor de execuție.

Sâmbătă dimineață nu li s-a mai permis accesul în șantier muncitorilor unui prestator de servicii din alt județ, căruia i-a fost reziliat contractul, după ce a fost notificat în numeroase rânduri că nu respectă graficul de execuție și există riscul ca lucrarea să nu fie finalizată la termen.

O situație des întâlnită în construcții, când e nevoie de efortul combinat al mai multor firme pentru a duce la capăt lucrarea, mai ales la termen.

 

Riscul de a nu finaliza la timp investiția, cauza schimbării

Supărați, cei rămași fără lucru, au răspândit ideea că toți cei care lucrau acolo pleacă și nu se mai face nimic. Dar investiția de peste 30 de milioane de euro continuă, cu aceleași firme asociate care au fost contractate de CNI și cu un subcontractor nou, local, care s-a angajat să aducă forță de muncă suficientă, pentru a grăbi execuția în perioada cât se mai poate lucra.

„Nu au făcut față graficului de execuție. Noi avem 20 de luni la dispoziție pentru a face întreaga lucrare, dar ritmul nu era tocmai ce trebuie. Am tot solicitat să crească ritmul de lucru, dar nimic. Ei spun că au plecat 80 de oameni din șantier, când n-au avut decât 40-60 de oameni, în ciuda insistențelor noastre. Iar sâmbătă erau veniți până în 20 de muncitori... Există condica zilnică și înregistrări video zilnice, de pe cele 32 de camere video de supraveghere ale șantierului. Dacă ar fi adus atâția muncitori cât spun ei, nu am fi fost nevoiți să apelăm la un alt subcontractor, care ne-a asigurat că poate aduce și 100 de oameni pe zi, când este nevoie”, a explicat Florin Hotineanu, șeful de șantier.

Asocierea de firme care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții are ca termen de finalizare a Sălii Polivalente Suceava decembrie 2024, cu posibilitatea de prelungire de câteva luni, dacă condițiile meteo din sezonul rece nu permit efectuarea de lucrări. Chiar și așa, nerespectarea contractului poate aduce penalități uriașe și „o notă proastă”, care contează la atribuirea altor lucrări, inclusiv din mediul privat. Tocmai de aceea, miza este foarte mare, iar schimbarea subcontractorului ar putea duce nu doar la recuperarea ușoarelor întârzieri de execuție, necesară pentru respectarea contractului, ba chiar la finalizarea mai rapidă a Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri, al cărei beneficiar direct este municipiul Suceava, cu întreaga comunitate.

„E o problemă contractuală, între executantul general și subcontractor, care nu vizează cu nimic Primăria Suceava, ca beneficiar al lucrărilor. Am fost totuși luni în șantier, să văd situația exactă – se lucrează în continuare, luni au semnat deja contract cu un alt prestator de servicii, urmează să se organizeze și să aducă mult mai mulți meseriași chiar de săptămâna aceasta. Mai mult, reprezentanții liderului de asociere, MIS Bistrița, m-au asigurat că la finele săptămânii se va turna cel de-al 4-lea radier din totalul de 6, adică undeva la 2.000 de metri cubi de beton, care necesită un efort organizatoric destul de mare”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Investiție uriașă, cu mare potențial de dezvoltare a întregii zone

Investiția care se realizează în spatele zonei Metro reprezintă o clădire cu patru niveluri (S+P+2E) cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.

Construirea Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri la Suceava aduce și o dezvoltare ulterioară a întregii zone în care se află, de la extinderea rețelelor de utilități, până la infrastructura rutieră.
Astfel, accesul către Sala Polivalentă se va face pe o stradă cu două benzi pe sens, cu pistă de biciclete special amenajată și trotuar pentru pietoni, în prezent fiind pregătite de municipalitate documentațiile necesare pentru demararea acestor proiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la Sala Polivalentă Suceava continuă, cu un nou subcontractor, local.
 Vizualizări articol: 2351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la Sala Polivalentă Suceava continuă, cu un nou subcontractor, local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei