Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 208 (8432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Zeci de iubitori ai artei au admirat „Culorile sufletului meu”, expoziția artistului Dimitrie Roman, la Galeria de Artă „Ion Irimescu”

Marţi, 5 Septembrie 2023 (11:18:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Zeci de iubitori ai artei au participat luni, 4 septembrie, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava, la vernisajul expoziției „Culorile sufletului meu”, realizată de artistul plastic sucevean Dimitrie Roman. „Culorile sufletului meu” sau expoziție aniversară „75”, pentru că artistul marchează 75 de ani de viață, o mare parte dintre aceștia fiind dedicați artei, picturii, dar și muncii la catedră.

Expoziția a fost prezentată de drd. Delia-Ioana Leizeriuc, critic de artă, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, care le-a amintit celor prezenți că artistul Dimitrie Roman pictează cu o pasiune sinceră, pasiune pe care și-a descoperit-o cu foarte mulți ani în urmă.

„Dacă pasiunea pentru pictură s-a menținut timp de atâția ani, la un atât de înalt nivel, este pentru că el a oferit artei sale o mare atenție și a realizat-o cu seriozitate și o râvnă exemplare.

Cu toate că sunt realizate în diverse serii și pe diferite tematici, de la cele mai reprezentative lăcașuri de cult din Bucovina, până la seria tradițiilor sau cele dedicate anului Ciprian Porumbescu, întreaga paletă de lucrări formează un tot unitar, o armonie a culorilor, formelor, tehnicilor și echilibrului ales.

Dumnealui reușește cu strictețe să transforme temele alese într-o serioasă problemă de esență, ce presupune o anumită atitudine decisivă și bine conturată în raport cu structura conceptuală”, a spus criticul de artă.

Dimitrie Roman a primit aprecieri în cadrul vernisajului și din partea artistului plastic Lucia Pușcașu, dar a fost felicitat și de toți cei prezenți la eveniment, atât pentru tablourile foarte reușite care împodobesc pereții galeriei de artă, cât și pentru cei 75 de ani de viață. Alături de familie, de prieteni, de cunoștințe, de iubitori de artă etc., Dimitrie Roman a avut parte și de o „surpriză muzicală”, un recital la vioară susținut de Sebastian Drehluță, elev în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de iubitori ai artei au admirat „Culorile sufletului meu”, expoziția artistului Dimitrie Roman, la Galeria de Artă „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de iubitori ai artei au admirat „Culorile sufletului meu”, expoziția artistului Dimitrie Roman, la Galeria de Artă „Ion Irimescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei