Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 208 (8432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Un nou început

Peste 200 de preșcolari și elevi ai Grădiniţei și Școlii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” au pășit în noul an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o binemeritată vacanță, elevii și preșcolarii din cadrul Grădiniţei și Școlii Gimnaziale „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” au împărtășit bucuria unui nou început, luni, 4 septembrie, când clopoțelul a anunțat startul anului școlar 2023-2024.

Festivitatea de deschiderea a noului an școlar i-a reunit pe cei mici, dar și pe elevii de gimnaziu, însoţiţi de părinţi, cadre didactice, oficialități și invitați.

Potrivit directoarei Maria Doncean, în cadrul celor două unități care aparțin Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților învață 150 de preșcolari, repartizați în opt grupe, și 70 de elevi, repartizați în cinci clase primare și două clase de învățământ gimnazial.

 

Noul an școlar începe sub auspiciile răbdării, tăriei și credinței

Deschiderea noului an şcolar a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu părinte Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La final, acesta a ținut să transmită celor micuți un mesaj de încurajare, iar familiilor le-a vorbit despre importanța educației atât de la școală, cât și de acasă.

„Cu emoții, cu nerăbdare, cu zâmbete și cu lacrimi începem un an nou școlar. E o școală a bisericii și am început cu o binecuvântare de care avem nevoie pentru că ne dăm seama că oricâtă bunăvoință am avea, oricâtă determinare am avea, oricâte proiecte am gândi, orice am face, nu se împlinesc desăvârșit, rotund și frumos, fără ajutorul lui Dumnezeu. (...) Acestor tineri ce să le urez? Să-și păstreze puritatea, nevinovăția, zâmbetul, să-i ocrotească, să-i binecuvânteze, să-i ajute Dumnezeu”, le-a transmis episcopul vicar.

În mijlocul părinților și al celor mici s-a aflat și edilul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a lăudat colectivul instituției pentru nivelul actului educațional de la grădiniță și de la școală, pentru valorile pe care le transmite discipolilor și pentru parteneriatul solid școală-familie.

„Aici am constatat o foarte bună colaborare între familie - școală - biserică și autoritatea locală. Avem nevoie mai mult ca oricând astăzi de o educație moral-creștină a copiilor noștri pentru a face față provocărilor în aceste vremuri tulburi. Un an binecuvântat cu realizări și performanță școlară elevilor, preșcolarilor și deopotrivă cadrelor didactic”, a transmis Ion Lungu.

Mesaje de încurajare au mai transmis și insp. prof. Daniela Ceredeev, din partea Inspectoratului Şcolar Suceava, și conf. univ. dr. Otilia Clipa, de la Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea din Suceava.

La final, directoarea Maria Doncean a mulțumit tuturor pentru buna colaborare, menționând că noul an școlar începe sub auspiciile răbdării, tăriei și credinței.

Copiii au intrat în clasele lor, după deschiderea oficială, împreună cu educatorii și profesorii. În fiecare clasă i-au așteptat surprize dulci, decoruri vesele, baloane, flori și mesaje motivaționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de preșcolari și elevi ai Grădiniţei și Școlii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” au pășit în noul an școlar.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Peste 200 de preșcolari și elevi ai Grădiniţei și Școlii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” au pășit în noul an școlar3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei