Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 179 (8403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Continuă lucrările la „Foișorul bunicilor cu dor”, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca

Miercuri, 2 August 2023 (12:35:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Continuă lucrările la „Foișorul bunicilor cu dor”, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca. „Cu osteneală și cheltuială multă” începe să prindă contur foișorul în care bunicii de la Solca se vor aduna la povești în serile lungi de vară, unde vor socializa și unde își vor primi oaspeții.

Inițiativa de a construi un astfel de loc pentru bunicii de la Solca îi aparține prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, care a adunat în jurul ei câțiva oameni care înțeleg situația în care se află bunicii de la Solca (de multe ori neajutorați, bolnavi, triști etc.), oameni care și-au propus să le aducă o mică bucurie, punând umărul la construirea unui loc de recreere pentru bunici.

Un foișor al lor, chiar în curtea căminului în care-și numără zilele acestor ani, este o binecuvântare pentru ei, dar nu-i chiar simplu de construit.

„Știm că bunicilor rătăciți pentru-o vreme de pragul casei lor li se face-n zile ca acestea și mai tare dor. Dor să le știe rânduite pe toate, dor să deretice prin curte, și-n grădină, și-n livadă, chiar dacă pașii-i dor și-s și aduși de spate, dor să mai stea la povești cu cei dragi și cu cei de aproape. Și construim pentru ei un foișor în care să se adune la povești în înserările calde de vară, dar și în zilele prietenoase de toamnă și de iarnă, un spațiu în care să-i întâlnim și să ne așezăm cu ei la taifas, când îi vizităm și știm că le e dor să iasă din saloanele în care-și măsoară zilele la lumina de-afară”, a spus prof. Daniela Ceredeev, care a început acest proiect doar cu „câteva doamne care cred în puterea binelui ce se-mplinește împreună din Societatea Femeilor Ortodoxe <Maria de Mangop> și o mână de oameni inimoși, enoriași din Parohia <Sf. Ierarh Nicolae> Ciumârna”. A fost organizat și un eveniment caritabil tot pentru „Foișorul bunicilor cu dor”, un spectacol filantropic intitulat „Sânzienele copiilor”, ediția a II-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia  Sucevei și Rădăuților, prin sectoarele Media și Comunicare și Educațional-Teologic (Învățământ) ale Centrului Eparhial Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”.

„Ni s-a alăturat cu o contribuție semnificativă doamna prof. dr. Aurica Daneliuc, administrator al SC Milk Marketing & Distribution SRL, și-au pus umărul alături de noi și Parohia <Sf. Împărați Constantin și Elena> – Marginea III, prin grija părintelui Vasilică Leuștean, Parohia <Sfinții Apostoli Petru și Pavel> din Berchișești, la îndemnul și în duhul prieteniei întru Hristos dovedite de părintele Florin Dura, Parohia <Sfinții Arhangheli – Pacea I> din Suceava, cu gândul bun și cordialitatea reconfirmate mereu de părintele Ștefan Hisem”, a mai completat prof. Daniela Ceredeev.

Pentru că mai sunt multe cheltuieli și pentru că lucrările sunt în desfășurare și ar fi păcat să stagneze din lipsa banilor, vă punem la dispoziție contul RO13 RZBR 0000 0600 1360 0238, CIF: 28568800, pentru orice donație, cât de mică, care ar aduce o mare bucurie bunicilor de la Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Continuă lucrările la „Foișorul bunicilor cu dor”, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Continuă lucrările la „Foișorul bunicilor cu dor”, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei