Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 179 (8403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Povestea unei fete de 16 ani care figura ca ”protejată” într-un centru de minori, dar se prostitua pentru iubitul care avea nevoie de tot mai mulți bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au trimis în judecată un grup de indivizi acuzați că, din ianuarie 2021, au constituit un grup infracțional organizat care aduna bani din prostituția pe care o practicau două fete pe care le plimba în zona localităților Fălticeni, Spătărești, Capu Câmpului, Mironu, Gura Humorului, Mălini și Ostra, ulterior și în Maramureș.

Fetele erau ținute intervale relativ scurte de timp în fiecare localitate, într-un interval de doar trei luni de zile acestea trecând prin toate localitățile mai sus amintite, rezultă din cercetări. Prin această mișcare frecventă, grupul infracțional era destul de greu de localizat, evident și probarea activității infracționale fiind dificilă.
Una dintre fetele care se prostituiau avea 16 ani, iar a doua 18 ani.

În cazul primei fete, fiind minoră, procurorii de la DIICOT au încadrat fapta la trafic de minori, în timp ce în cazul fetei majore este vorba de infracțiunea de proxenetism.

Fata de 16 ani era, măcar teoretic, beneficiară a sistemului de protecție a copilului, fiind internată în Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate din Fălticeni.

Racolarea fetei s-a produs în timp ce era beneficiară a acestui sistem, rezultă din cercetări.

Și fata mai mare provine din sistemul de protecție a copilului, fiind asistată la rândul ei când era minoră de Direcția de Protecție a Copilului Suceava - Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate.

 

Iubitul care i-a promis o viață de cuplu și aplicarea metodei ”Lover-boy”

Conform anchetei procurorilor de la DIICOT, cel acuzat că a exploatat-o direct pe minoră este Florin Marius Țucă, în vârstă de 20 de ani când au avut loc presupusele fapte, adică la începutul anului 2021.

Țucă este poreclit ”Corduneanu”, în cercul lui de prieteni acesta lăudându-se că este rudă cu clanul Cordunenilor din Iași.

Din anchetă rezultă că minora l-a cunoscut pe Țucă spre finele anului 2020, la Dolhasca.

Între cei doi nu este o diferență mare de vârstă (4 ani), prin urmare au început aparent o relație de prietenie, devenind iubiți. Pe acest fond, minora s-a mutat la un moment dat alături de cel cu care credea că a început o relație care va duce la căsătorie.

După metoda cunoscută cu denumirea ”Lover-boy”, tânărul s-a purtat frumos cu minora, i-a spus că o iubește și că vrea să o ia de soție.

 

De la ”Tu, curvă cu două fețe!” la ”Iubirea lui tati...”

În scurt timp, fata a devenit dependentă sentimental de iubit, iar acest aspect rezultă din foarte multe convorbiri dintre cei doi, adunate ca probatoriu în ancheta DIICOT.

Convorbirile au arătat cum, pas cu pas, minora a început să facă rost de bani pentru a-i trimite iubitului, chiar și când acesta era plecat în Italia. Este vorba de sume de ordinul sutelor de euro.

Minora ajungea deseori în situații psihice disperate, amenințând că se sinucide ori că dă foc la casă.

Iubitul nu preciza niciodată pentru ce îi cerea bani, însă insista să primească sumele cât mai repede. În funcție de situație, acesta alterna tonul amenințător (”Tu, curvă cu două fețe!”, ”Tu, jegoasă ce ești! Tu, jep penal!”) cu apelativele ”prințesă”, ”iubirea lui tati”.

 

Disperată, uneori în prag de suicid, fata accepta să se prostitueze în continuare, în speranța că până la urmă se va căsători

Procurorii au interceptat inclusiv cum iubitul îi explica fetei cum să procedeze cu clienții, cum să le ceară banii înainte de a face sex, pentru a nu ”munci degeaba”.

Pentru a atinge coarda sensibilă, Țucă îi reproșa fetei că din cauză că a refuzat clienți și nu îi trimite bani el va ajunge ”între patru gratii”.

Anchetatorii au adunat la dosar inclusiv un jurnal scris de minoră, în care, în cuvinte simple, specifice vârstei, aceasta își exprimă drama și trăirile.

Disperată, uneori în prag de suicid, fata accepta să se prostitueze în continuare, în speranța că până la urmă se va căsători cu ”iubitul” ei.  

Așa ar fi ajuns fata să se prostitueze și prin Maramureș.

Din anchetă rezultă că minora lua 200 de lei pentru un act sexual, din care păstra 50 de lei, iar restul erau pentru Marius Țucă ori ceilalți membri ai grupării.

De multe ori, în funcție de numărul de clienți, minora practica prostituția împreună cu a doua victimă din dosar, fata de 18 ani, cele două fiind prietene, mai rezultă din ancheta procurorilor de la DIICOT.

 

Șapte inculpați sunt trimiși în judecată în acest dosar

Am detaliat în acest articol povestea acestei fete minore în raport cu cel pe care îl considera iubitul ei, dar în total în acest dosar procurorii de la DIICOT au trimis în judecată 7 inculpați.

Succint, Florin Marius Țucă, Alexandru Măcărescu și Vasile Plai, din zona Valea Moldovei – Capu Câmpului, sunt acuzați că au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior încă patru complici, scopul lor fiind de a trafica cele două fete care practicau prostituția (minora de 16 ani și prietena cu doi ani mai mare).

Fiecare membru avea un rol în grupare, de la menținerea controlului asupra fetelor, supravegherea lor atentă și colectarea banilor, găsirea de clienți și transportarea lor în locurile în care făceau sex.

În acest dosar au fost trimiși în judecată și o perioadă au fost și arestați preventiv inculpații Florin Marius Țucă, Alexandru Măcărescu, Vasile Plai, Dumitru Niculai Ferariu, Marius Vladimir Lupșac, Ionuț Dumitru Pazar și Alex Marian Vîjîilă.
Infracțiunile pentru care sunt judecați inculpații sunt de constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Procesul a început la Tribunalul Suceava, iar toți cei șapte se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea unei fete de 16 ani care figura ca ”protejată” într-un centru de minori, dar se prostitua pentru iubitul care avea nevoie de tot mai mulți bani.
 Vizualizări articol: 2944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Povestea unei fete de 16 ani care figura ca ”protejată” într-un centru de minori, dar se prostitua pentru iubitul care avea nevoie de tot mai mulți bani4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei