Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 172 (8396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cardiologii intervenționiști Blaga și Turcoman, monitorizați ca niște infractori de către conducerea Spitalului de Urgență Suceava

Marţi, 25 Iulie 2023 (19:57:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nici bine nu s-au stins precedentele scandaluri dintre conducerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și medicii de la Cardiologie intervențională, că o nouă măsură dispusă de managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea, reaprinde spiritele. Acesta a dat dispoziție scrisă ca, începând din data de 24 iulie a.c., până în data de 7 august a.c., o angajată a spitalului să fie detașată la compartimentul de Cardiologie intervențională în calitate de „observator, a activității curente”, de luni până vineri, de la 8.00 la 14.00, precum și la chemările de la domiciliu, știut fiind că cei doi medici, dr. Laurian Blaga și dr. Paul Turcoman, asigură și urgențele pentru cazurile de infarct miocardic acut care survin în afara programului de lucru.

Conform dispoziției, „obiectivele avute în observare directă” sunt timpul de lucru al celor din acest compartiment, „analiza timpului de muncă ca dimensiune (chemările de la domiciliu, utilizarea și impact în performanța medicală și economică a compartimentului)”, „determinarea gradului de utilizare a fondului de timp maxim disponibil”, „determinarea timpului de muncă neutilizat” și altele din același registru. Altfel spus, doamna detașată de managerul spitalului la Cardiologie intervențională trebuie să stea cu ochii permanent pe doctori și pe asistenți și să-i urmărească pas cu pas, inclusiv când sunt chemați noaptea la urgențe. Observatoarea trebuie să facă rapoarte către manager cu ceea ce a constatat la fiecare 5 zile.

Măsura i-a revoltat pe cei doi medici, care spun că se simt tratați ca niște infractori. Ei au scris pe pagina de facebook a compartimentului că „șicanările continuă într-un mod mai birocratic pentru a masca intențiile reale ce sunt în defavoarea noastră”, asta în condițiile în care ei au trecut peste neînțelegeri. „Ne-am făcut datoria pentru Suceava, efectuând 165 de pacienți cronici și 83 de pacienți acuți din luna mai și până în prezent, muncă considerată prea puțină de către conducere, întrucât începând de astăzi ne este monitorizată activitatea timp de două săptămâni pentru a înțelege ce înseamnă cardiologia intervențională. Ironic este faptul că domnul manager, cardiolog de meserie, ar trebui să aibă habar despre ce se întâmplă aici, cel puțin teoretic”, au menționat doctorii.

Mai mult decât atât, ei au precizat că ar fi fost „interesant” ca o măsură similară să se fi luat „și când fostul coleg venea una, două ore zilnic la spital, fiind plătit cu aproximativ 50.000 euro în 6 luni”. „Desigur se puteau efectua mai mulți pacienți dacă am fi avut materialele necesare în timp util, dar același manager a numit șef de compartiment o persoană ce nu are competență în acest domeniu. Practic, lucrurile nu au cum să meargă bine. Dar după evenimentele petrecute, nu ne mai miră nimic. Alegem această variantă de exprimare întrucât celelalte au rămas fără răspuns. Ne dorim să lucrăm, să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine!”, au mai scris doctorii Blaga și Turcoman.

Pentru a arăta un exemplu despre ce înseamnă munca din acest compartiment, prezentăm chemările de la domiciliu pentru cazurile de infarct miocardic acut apărute în afara programului, în luna iunie. Timpul mediu în care medicii ajung de acasă la spital pentru un infarct acut este de 4 minute, foarte rar de maximum 20 minute, indiferent de ora la care sunt solicitați, după ce li se încheie programul de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardiologii intervenționiști Blaga și Turcoman, monitorizați ca niște infractori de către conducerea Spitalului de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 4219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cardiologii intervenționiști Blaga și Turcoman, monitorizați ca niște infractori de către conducerea Spitalului de Urgență Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei