Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 120 (8344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncitori forestieri atacați de o ursoaică, în apropierea Schitului „Apa Rece” și a traseului spre rezervația „12 Apostoli”

Joi, 25 Mai 2023 (15:53:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi muncitori forestieri zilieri care lucrau în apropierea Poienii și Schitului „Apa Rece”, în apropierea traseului spre rezervația naturală „12 Apostoli”, au fost atacați, marți după-amiază, de o ursoaică însoțită de pui. Conform informațiilor noastre, cei doi zilieri tăiau lemne cu drujba în pădure, când și-au făcut apariția doi pui de urs. Imediat a venit și mama lor, care l-a atacat pe unul dintre muncitori. Al doilea muncitor a sărit imediat în ajutorul colegului său, amenințând cu drujba pornită ursoaica. Speriată, aceasta și-a abandonat victima, care a scăpat cu doar câteva plăgi, care nu i-au pus viața în pericol și nu au necesitat internare.

Pădurea în care oamenii s-au confruntat cu ursoaica aparține unui ocol silvic privat. Populația de urși din zonă este evaluată la 15-20 de exemplare. 

Rezervația geologică și schitul „12 Apostoli” se află pe teritoriul administrativ al comunei Dorna Candrenilor. În ziua de 30 iunie, de sărbătoarea Soborului celor 12 Apostoli, mulți localnici urcă la schit pentru a celebra „Moșii din Călimani”. Recomandarea specialiștilor este să se meargă  în grup și să se facă zgomot de intensitate medie, astfel încât urșii să fie alertați de la distanță și din timp de prezența oamenilor și să evite întâlnirea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitori forestieri atacați de o ursoaică, în apropierea Schitului „Apa Rece” și a traseului spre rezervația „12 Apostoli”.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muncitori forestieri atacați de o ursoaică, în apropierea Schitului „Apa Rece” și a traseului spre rezervația „12 Apostoli”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei