Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Judecătorii, doctorii, inginerii sunt făcuți de profesori. Dacă profesorii nu sunt buni, nimic nu va fi bun”

Marţi, 23 Mai 2023 (11:07:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara de limba română Lidia Mihaela Mîrzac, de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, a transmis un mesaj emoționant părinților și elevilor săi de la clasă, în contextul acestei perioade tulburi pentru învățământul românesc. 

Aflată „la o aruncătură de băț de pensie”, dascălul vorbește despre importanța acestei profesii, impactul ei în societate, justificând acțiunile din ultimele zile.

„Nu intrăm în grevă pentru că nu ne pasă de copii. Intrăm în grevă tocmai pentru că ne pasă! Doar când meseria de profesor va fi bine plătită, vor veni la catedră cei mai buni absolvenți ai facultăților ca să facă ore așa cum ne dorim cu toții. Eu sunt bătrână, sunt la o aruncătură de băț de pensie și, dacă vom câștiga ceva prin grevă, probabil până se pune în lege, nu mai apuc. Dar aici nu e vorba de mine! E vorba de meseria asta pe care o iubesc atât și care mi se pare nu numai cea mai frumoasă din lume, dar, dacă o faci așa cum trebuie, este și cea mai grea și cea mai solicitantă și cea mai importantă, pentru că nu există nicio altă meserie fără cea de profesor. Judecătorii, doctorii, inginerii sunt făcuți de profesori și dacă profesorii nu sunt buni, nimic nu va fi bun! Până când salariul nu va fi motivant, la catedră nu vor veni decât cei care nu își găsesc loc în altă parte, deci cei mai slabi! Prin grevă asta cerem, de fapt, să se recunoască importanța acestei meserii”, a transmis profesoara Lidia Mihaela Mîrzac pe pagina sa de Facebook.

Pentru profesorii care nu au aderat la grevă, profesoara a transmis următoarele: ”Pe de altă parte, sunt și profesori care nu fac grevă; ei vor fi la școală și vor face orele și vor avea grijă de copii. Vă îmbrățișez și vă rog să ne susțineți sau, cel puțin, să încercați să nu intrați în jocul manipulatorilor care spun că nu ne pasă de elevi! Ne pasă mai mult decât le pasă lor! Voi știți că mie îmi pasă și vă asigur că și celorlalți profesori greviști le pasă!

P.S. Când vom reveni la școală vom vorbi despre dreptul nostru (al meu și al vostru) de a protesta și de a obliga guvernele să respecte legile țării. Pentru că protestul ăsta e despre obligația guvernelor de a respecta legea!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Judecătorii, doctorii, inginerii sunt făcuți de profesori. Dacă profesorii nu sunt buni, nimic nu va fi bun”.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Judecătorii, doctorii, inginerii sunt făcuți de profesori. Dacă profesorii nu sunt buni, nimic nu va fi bun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei