Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 65 (8289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

AUR Suceava vrea ca banii pentru finanțarea partidelor să fie alocați pentru suplimentarea bugetului programului de analize medicale gratuite

Luni, 20 Martie 2023 (15:44:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, propun ca banii pentru finanțarea partidelor politice din România să fie alocați pentru programul de consultații în ambulatoriu și cel de analize medicale gratuite. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu i-au transmis o interpelare ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, prin care îl informează pe acesta că în Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava programările la consultații pentru pacienți se fac peste trei luni, ignorându-se astfel nevoile populației. Aceștia au arătat că perioada de așteptare este prea mare, iar în trei luni se poate agrava starea de sănătate a unui pacient. „La ambulatoriu, consultațiile sunt plătite de Casa de Sănătate, dar numai pentru 20-25 de consultații pe zi, iar cererea este mult mai mare”, au spus cei doi deputați AUR Suceava. Aceștia au explicat că legislația din România prevede decontarea unui set standard de analize gratuite în baza pachetelor PREV 5 și MONITOR prevăzut de HG 696/2021 și modificat prin 1540/2022, decontate de Casa de Sănătate, iar pacienții trebuie să aștepte 3 luni până la programarea efectivă a analizelor.

„Întrucât pare să fie o strategie a actualului Guvern, ne exprimăm îngrijorarea că aceste servicii medicale sunt programate a fi acordate pacienților care <mai rezistă trei luni de la apariția unor boli> sau pentru cei pe care îi ajută bunul Dumnezeu. Sunt voci care spun că trebuie o mai bună organizare, un alt management, mai performant ori mai mulți medici și în toate cazurile mai mulți bani”, au spus Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu.

Ei i-au solicitat lui Alexandru Rafila să găsească soluții pentru alocarea de sume suplimentare de la bugetul Ministerului Sănătății pentru un plan de acțiuni privind reducerea termenului de programare pentru serviciile medicale menționate anterior. „În cazul în care nu găsiți soluții, solicităm să cereți premierului inițierea unei ordonanțe de urgență care să prevadă ca aceste sume să provină din eliminarea finanțării partidelor politice parlamentare de la bugetul de stat”, i-au transmis deputații AUR Suceava ministrului Sănătății. Ei vor să afle de la Alexandru Rafile și care este data la care va rezolva această problemă, iar pacienții îndreptățiți vor avea acces la Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava și la analize gratuite în timp util.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava vrea ca banii pentru finanțarea partidelor să fie alocați pentru suplimentarea bugetului programului de analize medicale gratuite.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
AUR Suceava vrea ca banii pentru finanțarea partidelor să fie alocați pentru suplimentarea bugetului programului de analize medicale gratuite1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei