Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 65 (8289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

1.400 de spectatori au aplaudat regalul folcloric realizat de Laura Olteanu și invitații ei la Bacău

Luni, 20 Martie 2023 (10:00:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.400 de spectatori au aplaudat la finalul săptămânii regalul folcloric realizat de Laura Olteanu și invitații ei la Teatrul de Vară „Radu Beligan” Bacău, în cadrul turneului „Acasă-i România”.

Seara de sâmbătă, 18 martie 2023, a fost o seară a bucuriei, a muzicii populare autentice, a dansului, a emoțiilor, oferit publicului din Bacău și nu numai de Laura Olteanu și Orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijor Mihai Cotos, împreună cu invitați de seamă din lumea muzicii populare românești.

Spectatorii care şi-au cumpărat bilete pentru a veni la acest spectacol i-au răsplătit pe artişti cu îndelungi aplauze, creând o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, de bucurie, „de împreună”, pentru că spectacolul s-a intitulat „Acasă-i România”.

Pe scenă au evoluat, alături de artista din Bucovina, îndrăgiții interpreți de muzică populară Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Cristian Pomohaci, Steliana Sima, Sorin Filip, Andra Olteanu.

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Spectacolul a fost prezentat de Vasilica Tătaru. Regia artistică: Cosmin Man.

Artista Laura Olteanu ne-a spus că au fost circa o sută de persoane în staff-ul organizării acestui spectacol-poveste, oameni care s-au ocupat de regie, de sunet, de imagine, de decor, din care nu au lipsit elemente tradiționale, unele în formă digitală, proiectate pe fundalul scenei. Sala de spectacol a fost ornată cu multe flori şi câteva elemente populare: ştergarul românesc, covorul ţesut tradițional, steagul tricolor, dar şi colaci bine rumeniți. A fost muncă de echipă, iar rezultatul a fost la înălțime.

 

·        „Mărțișoare muzicale”

 

Artiștii din Bucovina au urcat pe scenă cu steaguri tricolore, au primit oaspeții, invitații din țară, cu pâine și sare, au cântat împreună cântece de joc, dar și patriotice, purtând publicul prin toate stările posibile.

După câteva ore de muzică populară de bună calitate, „timp de unire prin cântec, joc şi voie bună”, timp de înfrăţire între mai multe zone folclorice din țară, publicul a ieşit de la spectacol pe deplin convins că acasă-i locul în care se îmbină armonios credinţa, muzica, cântecele interpretate în graiul românesc, dansul, portul popular cu dorinţa de a fi autentici, competitivi, de a fi mai buni unii cu alţii, mai generoşi, mai toleranţi.

Laura Olteanu a lansat în cadrul concertului de la Bacău și o piesă patriotică, care a creat multă emoție pe scenă, dar și în sală.

În acest spectacol au evoluat și copiii Laurei Olteanu, Andra Olteanu și Nicolae Olteanu, care au cântat împreună cu artista pe scenă, în premieră. Un moment mult aplaudat a fost și duetul mamă-fiică, Laura Olteanu și Andra Olteanu. Au fost multe surprize muzicale pentru spectatorii băcăuani și nu numai, pentru că fost și spectatori veniți din alte județe la spectacolul de la Bacău. Publicul a fost generos cu toţi artiştii care au evoluat pe scena băcăuană, aplaudându-i deopotrivă, oferindu-le flori şi interpretând chiar unele refrene împreună cu ei.

 

·        Promovarea valorilor autentice

 

Interpreta de muzică populară Steliana Sima a spus, la finalul spectacolului: „Mulțumim frumos, Laura! Felicitări pentru acest proiect, un spectacol de înaltă ținută. Un proiect care ajută la promovarea frumosului, a tradițiilor noastre, la consolidarea activității tale artistice, iar noi, invitații tăi, crede-mă, ne-am simțit cu adevărat artiști. Orchestra Ansamblului <Ciprian Porumbescu> Suceava a evoluat la superlativ, ne-a conferit siguranță și relaxare pe scenă. Am retrăit vremurile bune. Sonorizarea, de asemenea, extraordinară. Să nu omitem regia artistică și prezentarea. Publicul era doritor de acest regal folcloric. Fiecare dintre noi a observat acest lucru. Și publicul merită toate aplauzele noastre, pentru că a înțeles mesajul nostru și ne-a răsplătit pe măsură. Turneul <Acasă-i România> trebuie să continue. Bravo, tuturor!”.

Artistul Constantin Enceanu a afirmat, la rândul lui: „Sorin Filip, ai o orchestră și un dirijor de nota zece. Felicitări!”, în timp ce interpretul de muzică populară Cristian Pomohaci a spus: „Mulțumim! Mulțumim! Mulțumim! Sunteți minunată. Felicitări!”.

Următorul spectacol din turneul „Acasă-i România” va avea loc pe 25 mai 2023, la Sibiu. Laura Olteanu ne-a spus că a început turneul „Acasă-i România” la Suceava, în 2019, a continuat la Bacău, urmează în luna mai Sibiul și alte orașe mari din țară. „Ne gândim să ajungem în cel puțin zece orașe din țară, urmând, apoi, să ajungem și peste hotare, la românii din Diaspora”, a precizat Laura Olteanu, care de-a lungul anilor a participat la nenumărate spectacole pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, dar și la concerte folclorice și evenimente din țară și străinătate, spre bucuria iubitorilor de folclor.

Interpreta de muzică populară Laura Olteanu este omul care a demonstrat că talentul, însoţit de multă muncă, perseverenţă şi voinţă, duce la cea mai înaltă treaptă a succesului. Artista a fost felicitată şi de ceilalți interpreți de muzică populară care au cântat pe scenă la Bacău, artiști cu mai multă experiență, dar care au spus că au mare încredere în potențialul bucovinencei din Gura Humorului. Cu toții i-au urat Laurei Olteanu mult succes în continuare, oferindu-i tot sprijinul lor, pentru că au văzut în ea un artist complet, un om perfecționist, care dă totul pe scenă, pentru a bucura publicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.400 de spectatori au aplaudat regalul folcloric realizat de Laura Olteanu și invitații ei la Bacău.
 Vizualizări articol: 2018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.400 de spectatori au aplaudat regalul folcloric realizat de Laura Olteanu și invitații ei la Bacău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei