Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autotren de 30.000 de euro, confiscat pentru transport de rumeguș fără acte

Joi, 2 Februarie 2023 (16:11:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autotren evaluat la 30.000 de euro a fost indisponibilizat de polițiști în vederea confiscării după ce vehiculul greu a fost depistat într-o parcare cu o încărcătură de peste 15 mc lemn rumeguș de fag fără proveniență legală. Șoferul a invocat că avizul pentru rumeguș urmează a fi emis de o societate din apropiere, însă polițiștii nu au putut ține cont de o astfel de explicație.

Miercuri, în jurul orei 12.30, o patrulă de poliție care se afla la Râșca a identificat parcată, la marginea drumului județean din satul Buda, o autoutilitară MAN cu remorcă, încărcată cu rumeguș.

La volan era un bărbat din municipiul Roman, județul Neamț, care s-a legitimat și căruia polițiștii i-au cerut și documentele pentru cantitatea transportată. Șoferul a declarat că așteaptă să i se emită aviz pentru încărcătura de rumeguș.

Polițiștii au verificat aplicația oficială SUMAL, constatând fără dubiu că nu există aviz pentru transport. 

Șoferul a declarat că a încărcat materialul lemnos din depozitul unei societăți din apropiere (Stid Trend SRL) și că urma să i se elibereze avizul imediat ce a scos ansamblul rutier din curtea depozitului la drumul principal.

Polițiștii susțin că această explicație este puerilă, având în vedere că între presupusul loc al încărcării și locul unde a fost depistat autotrenul este o distanță de aproximativ 2 kilometri. Tocmai pentru a nu fi probleme de interpretare de acest gen, avizul trebuie emis exact în momentul în care mașina pleacă din curtea societății care emite aviz pe lemnul de proveniență legală. 

Polițiștii au apelat la specialiștii de la Ocolul Silvic Râșca, care au constatat că în semiremorcă este transportat un volum de 15,2 mc lemn rumeguș specia fag.

Concluzia polițiștilor este că tot lemnul este de proveniență ilegală. 

Prin urmare, s-a constatat comiterea infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Conform legi, orice transport de lemn de proveniență necunoscută în volum de peste 10 mc atrage răspunderea penală și confiscarea mijlocului de transport.

Ansamblul rutier în valoare de 30.000 euro a fost indisponibilizat și depus sub sigiliu la depozitul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava aflat la ieșirea din Suceava spre Stroiești, la Trei Movile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autotren de 30.000 de euro, confiscat pentru transport de rumeguș fără acte.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotren de 30.000 de euro, confiscat pentru transport de rumeguș fără acte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei