Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la Autostrada Pașcani-Suceava-Siret

Joi, 2 Februarie 2023 (14:14:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de la care solicită informații privind stadiul de pregătire al proiectului de investiții Autostrada Paşcani - Suceava - Siret.

În anul 2022, Guvernul României a făcut progrese semnificative în ceea ce privește demararea lucrărilor de construire la cea mai așteptată autostradă din România, Autostrada A7, cea mai mare parte a loturilor până la Pașcani fiind atribuite constructorilor, iar, pe unele segmente, progresul lucrărilor este satisfăcător. Cu toate acestea, pe tronsoanele de la Pașcani și până la Siret, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii mai are de derulat proceduri importante, astfel încât, până la finalul anului 2023, să fie atribuite contractele și demarate lucrările și pe această secțiune”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, deputatul sucevean l-a întrebat pe ministrul Sorin Grindeanu dacă autostrada care ar urma să traverseze județul Suceava a fost inclusă în finanțările disponibile prin Programul Operațional Transport 2021–2027 și care este cota de cofinanțare a statului român.

”Chiar dacă Parlamentul a operat, în ultimii ani, mai mult modificări legislative pentru a eficientiza termenele de atribuire a contractelor de lucrări pentru marile proiecte de investiții (contestații nefondate care blocau proiectele, întârzieri generate de obținerea unor avize sau realizarea unor studii etc.), vă rog să precizați ce măsuri suplimentare aveți în vedere să implementați astfel încât procedurile de atribuire a lucrărilor pentru Autostrada Paşcani - Suceava - Siret să fie finalizate în cursul anului 2023”, l-a mai întrebat Ioan Balan pe ministrul Transporturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la Autostrada Pașcani-Suceava-Siret.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la Autostrada Pașcani-Suceava-Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei