Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Directoarea școlii din Zamostea a fost demisă din funcție după numeroase conflicte cu angajații școlii

Joi, 2 Februarie 2023 (16:59:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a demis-o din funcție pe directoarea Școlii Gimnaziale Zamostea ca urmare a conflictelor permanente și disensiunilor dintre aceasta și oamenii școlii.

Consiliul de Administrației al instituției a hotărât eliberarea acesteia din funcție, începând cu data de 3 februarie, cu 8 voturi ”Pentru” și 4 voturi ”Împotrivă”, demiterea acesteia fiind votată anterior și de Consiliul de Administrație al școlii.

Interimatul de la Zamostea va fi asigurat de un membru al CA al școlii, până la numirea unui nou manager școlar, directoarea Dana Botezatu urmând să revină la catedră.

 

·        CA al școlii votase demiterea încă de la începutul lui decembrie

Din luna ianuarie a anului trecut, de când Dana Botezatu și-a început mandatul la conducerea unității, școala din Zamostea a stat pe un butoi de pulbere.

Plângerile din partea oamenilor școlii au curs în ultimele luni, aceștia reclamând că se simt hărțuiți, mustrați permanent, urmăriți, iar stilul de management al directoarei este unul autocratic, care nu lasă loc de comunicare, consultare sau colaborare. Angajații au transmis pe diferite căi, inclusiv către Inspectoratul Școlar, că atmosfera din școală este una tensionată, tulburătoare, deciziile se iau fără a fi argumentate și fără a se ține cont de opiniile profesorilor sau angajaților. 

Timp de un an de zile, conflictul de la Școala Gimnazială Zamostea a escaladat de la zi la zi, corpul profesoral întreprinzând mai multe demersuri pentru demiterea directoarei.

 

·        Demisă la a 3-a încercare

În decembrie anul trecut, Consiliul de Administrație al școlii și Consiliul Profesoral au votat demiterea directoarei, însă Inspectoratul Școlar hotărâse păstrarea acesteia în funcție, sub supraveghere, decizie care a revoltat comunitatea școlară de la Zamostea. În două ședințe ale IȘJ a fost votată menținerea în funcție a acesteia.  

Joi, 2 februarie, CA al Inspectoratului Școlar s-a întrunit din nou și a hotărât eliberarea din funcției a prof. Dana Botezatu, având în vedere Art. 258, aliniatul 5 din Legea Educației (Directorul unităţii de învăţământ de stat poate fi eliberat din funcţie prin hotărârea consiliului de administraţie, cu votul a 2/3 dintre membri).

„În sfârșit s-a făcut dreptate, ne-am luat o piatră de pe inimă. Situația nu putea continua, era în defavoarea tuturor, a elevilor inclusiv. La Zamostea a fost teroare, stres, școala nu putea evolua în acele condiții. Cum se va întoarce ea la catedră, lângă colegii ei învățători? De acum lucrurile se vor așeza”, ne-a declarat un cadru didactic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directoarea școlii din Zamostea a fost demisă din funcție după numeroase conflicte cu angajații școlii.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directoarea școlii din Zamostea a fost demisă din funcție după numeroase conflicte cu angajații școlii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei