Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 254 (8171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevi de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți au participat la „Săptămâna UE a Programării”

Vineri, 28 Octombrie 2022 (12:00:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, „micii IT-iști”, coordonați de prof . Mirela Chidon-Frunză, au participat recent la „Săptămâna UE a Programării” (European Code Week 2022), organizând activitatea de codare „The Colors Code”. Copiii au fost recompensați cu certificate care atestă calitatea activității organizate de ei, emise de Code Week EU. „Documentele autentifică înțelegerea și demonstrarea conceptelor de bază ale programării, în cadrul evenimentului derulat”, a explicat prof. Mirela Chidon-Frunză.

„European Code Week 2022”, desfășurat în perioada 8-23 octombrie 2022, este un  eveniment educațional organizat de Comisia Europeană cu scopul de a promova conștientizarea importanței domeniului programării și al tehnologiei.

„Ecosistemul educațional se află într-o permanentă și continuă schimbare, fapt ce determină actorii actului educațional să își extindă continuu și conștient înțelegerea cu privire la modul în care funcționează tehnologia, fiind necesară dezvoltarea la copii de competențe și abilități care să îi ajute să exploreze și să inoveze în cadrul domeniului complex al IT.Încercarea de a-i apropia pe cei mici de tehnologia computerelor, implicit de codare/ programare, a devenit un efort global, în care aceștia s-au implică activ cu bucurie și interes, realizând un algoritm de codare accesibilizat nivelului lor de vârstă (6 ani)”, a explicat Mirela Chidon-Frunză.

 Anul acesta, Code Week aniversează 10 ani. La proiect au participat peste 4.000.000 de persoane, din 80 de țări, în 69.958 de activități de codare, dintre care, în România au fost organizate 2.123 de evenimente.

„Specialiștii afirmă că inițierea în domeniul IT este un imperativ în domeniul educațional, la fel ca matematica, artele vizuale, sportul, geografia, istoria, gramatica, educația STEM sau orice altă disciplină prezentă actualmente în curriculum-ul școlar. Îi ajută pe elevi să-și dezvolte competențe cheie ale secolului 21: gândirea critică, abilitățile de soluționare a problemelor din viața reală, inteligența emoțională, gândirea laterală, toate într-o manieră atractivă și distractivă”, a completat coordonatoarea elevilor rădăuțeni, prof. Mirela Chidon-Frunză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți au participat la „Săptămâna UE a Programării”.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți au participat la „Săptămâna UE a Programării”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei