Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 254 (8171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Subprefectul Florin Sinescu cere administrației județene să se implice în recrutarea de medici urgentiști în județul Suceava

Vineri, 28 Octombrie 2022 (15:14:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul de Suceava, Florin Sinescu, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, un apel public adresat administrației județene, de a se implica în recrutarea de medici urgentiști la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, avertizând că în caz contrar sistemul medical de urgență riscă să intre în colaps.  Sinescu a afirmat că la nivelul județului Suceava „există o incapacitate de e gestiona în timp util urgențele medicale”, cu timpi de așteptare mari la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava și cu asistență medicală de urgență „minimală și doar pe timp de zi”, la compartimentele de primiri urgențe de la celelalte spitale din județ, care „în rest funcționează pe post de cabinete medicale”. „De ce s-a ajuns aici? Din două motive: în primul rând la UPU Suceava este o criză acută de medici. Nu poți funcționa cu doar 11 medici, adică 50% din câte posturi ar trebui să fie ocupate, la 300 de pacienți pe zi. Este de apreciat efortul  medicilor urgentiști suceveni, problema este că nu sunt ocupate celalalte posturi, care să asigure un act medical mult mai rapid. În data de 20 noiembrie se organizează examenul de rezidențiat, în județul Suceava nu s-a scos nici un post (http://www.rezidentiat.ms.ro/), iar dacă nu vor veni medici la Suceava, sistemul de urgențe intră în colaps. În al doilea rând, nu există nici un demers, intenție a administrației județene pentru a transforma un centru de primiri urgențe din cadrul altui spital din județ, în unitate de sprijin care să asigure 24h din 24h aceleași servicii medicale de urgență ca și la Spitalul Județean Suceava”, a arătat subprefectul.

Acesta a mai spus că a citit capitolul rezervat sănătății și asistenței sociale din Strategia de Dezvoltare a județului Suceava pentru perioada 2021 – 2027 și a constatat că nu există nicio strategie privind sănătatea la nivelul județului nostru, ci doar „o înșiruire de cifre statistice”.Mai mult decât atât, concluzia din strategie este  „alarmantă”, anume că „există un deficit de medici, dacă avem în vedere faptul că în Iași numărul medicilor este de aproape 5 ori mai mare decât în Suceava, iar în Bacău, un județ cu o suprafață și o populație mai mică decât Suceava, numărul medicilor este cu aproape 18% mai mare”.

Florin Sinescu a subliniat că ambulanța de terapie intensivă mobilă există, dar nu este operațională din lipsă de medici, în 2023 județul va primi un elicopter SMURD – „pe cel destinat Sucevei anul acesta l-am ratat și a ajuns la Brașov și toate au o cauză, lipsa de medici”.

„E nevoie urgent de o strategie, de acțiune și interesul administrației județene pentru atragerea medicilor în județul nostru, altfel sistemul medical sucevean va intra în colaps, iar sucevenii se vor trata la Iași, Cluj sau Târgu Mureș, dar cu ce costuri?”, avertizează subprefectul Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subprefectul Florin Sinescu cere administrației județene să se implice în recrutarea de medici urgentiști în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subprefectul Florin Sinescu cere administrației județene să se implice în recrutarea de medici urgentiști în județul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei