Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 254 (8171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmăriri în trafic după doi șoferi cu multiple ”bube” de ordin penal

Vineri, 28 Octombrie 2022 (16:51:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Secțiile Marginea și Vicovu de Sus au fost implicați în noi cazuri complicate, cu șoferi care nu au oprit la semnal, ulterior stabilindu-se că este vorba de un șofer deja condamnat, aflat în termen de încercare, respectiv de un șofer băut și fără permis, prins deja a doua oară la volan la interval de câteva zile.

 

Joi, în jurul orei 9.30, polițiștii de la Secția Rurală Marginea au observat, în timp ce se aflau pe strada Școlii din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, o autoutilitară Ford Tranzit al cărei șofer, la vederea echipajului, a virat brusc la stânga și a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au plecat în urmărire, au făcut semnal de oprire, dar șoferul nu s-a conformat. Polițiștii au văzut apoi cum șoferul oprește și  

intenționează să treacă de la volan pe locul pasagerilor. Nu a mai avut însă timp, fiind surprins chiar în afara mașinii și imobilizat.

Polițiștii au stabilit că este vorba de Petre Bobu, în vârstă de 38 ani, din comuna Sucevița. În mașină se mai aflau soția, mama, respectiv un copil al bărbatului.

După ce au fost legitimate toate persoanele identificate în autoutilitară, Petre Bobu a încercat să fugă, fiind însă prins și imobilizat a doua oară de polițiști. 

Bărbatul în vârstă de 38 de ani nu era băut, iar baza de date a indicat că nu are permis de conducere.

Cel mai grav, Petre Bobu figurează cu o condamnare la un an de închisoare, cu termen de încercare de 3 ani, tot pentru conducere fără permis. Prin urmare, s-a constatat o faptă similară comisă în termenul de încercare stabilit de judecători pentru aceeași infracțiune.

În aceste condiții s-a dispus reținerea pentru 24 de ore în arest a bărbatului din Sucevița.

 

·       Urmărire după o mașină care nu avea numere de înmatriculare. La volan, un tânăr care tocmai trecuse prin arest

 

Tot joi dimineață, de un caz și mai complicat a avut parte un echipaj de la Poliția orașului Vicovu de Sus care, în timp ce se afla în serviciu de patrulare pe raza satului Brodina, a observat circulând din sens opus cu viteză sporită un autoturism marca Skoda Octavia, care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Polițiștii au pornit semnalele acustice și au efectuat semnal de oprire, însă șoferul nu a oprit. Acesta și-a continuat deplasarea cu viteză sporită pe  direcția Straja – Ulma, intrând pe drumuri secundare și ignorând avertismentele  ”Poliția! Stai!”, ”Poliția! Trage pe dreapta!”. Fugarul a fost somat în repetate rânduri, însă nu a încetat acțiunea.

După traversarea podului peste râul Suceava amplasat în centrul comunei Brodina, în zona denumită popular ”Valea Brodinei”, poliția a reușit să blocheze mașina suspectă. Polițiștii au intervenit în forță și l-au încătușat pe loc pe cel de la volan. S-a stabilit că este vorba de Ilie Constantin-Dumitru, în vârstă de 22 ani, din Brodina.

Tânărul mirosea a alcool, iar aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Baza de date a arătat în scurt timp că respectivul nu are permis de conducere.

Mai mult, s-a constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie auto expirate.

De altfel, pentru lipsă RCA, constatată anterior de un echipaj de poliție, mașina nu mai avea nici numere de înmatriculare.

Așadar, tânărul de 22 de ani nu avea mai nimic în regulă la mașină. 

 

De principiu în acest caz este vorba de trei infracțiuni la regimul rutier, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Tânărul a fost introdus în arest, în baza ordonanței pentru 24 de ore, pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În privința alcoolului, se așteaptă rezultatele probele biologice de sânge.

Mai mult, s-a constatat că pe 25 octombrie același tânăr s-a mai ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, el fiind reținut 24 de ore în arest și apoi plasat sub control judiciar.

 

În ambele cazuri anchetele se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăriri în trafic după doi șoferi cu multiple ”bube” de ordin penal.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmăriri în trafic după doi șoferi cu multiple ”bube” de ordin penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei