Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 230 (8147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târgul Lăptarilor și Festivalul Drumul Lemnului, duminică, la Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 30 Septembrie 2022 (11:47:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două evenimente care au loc anual la Câmpulung Moldovenesc în prima duminică a lunii octombrie, Târgul Lăptarilor și Drumul Lemnului, se vor desfășura în acest an cu începere de la ora 11.00, pe stadionul municipal „Rarăul”. După deschiderea oficială, până la ora 12.00 se vor vizita și bonita standurile și va avea loc festivitatea de premiere a Târgului Lăptarilor, la care participă crescătorii de taurine și procesatorii de lapte. De la 12.00 până la ora 18.00  vizitatorii sunt invitați să treacă pe la tarabele meșterilor populari, la cele cu produse și mâncăruri tradiționale preparate pe loc, în fața lor, la standurile firmelor care produc și comercializează utilaje destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan. La târg  vor fi, de asemenea, standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori, utilaje de prelucrare a lemnului, precum și o expoziție de animale – bovine, cai, oi, păsări și animale mici. Vor fi, de asemenea, organizate plimbări cu cai și atelaje.

Dacă Târgul Lăptarilor este destinat promovării crescătorilor de animale, Drumul Lemnului promovează datinile şi obiceiurile privind prelucrarea lemnului din Bucovina.

Pe parcursul manifestărilor vor evolua ansambluri folcloricele Trompetele de argint de la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Piatra Șoimului, Floare de colț și Comoara Bucovinei, tot din Câmpulung Moldovenesc, Chernivchanka- Ucraina, Plaiurile Pojorâtei- Pojorâta, Flori de Bucovina – Sadova, Brăduțul – Frumosu, Cetina – Vama,  Elisa Hechelciuc, Liliana Coca, Geta Zbranca, Dayana Ivașcu, Nicoleta Hafiuc, Iustina Horga, Cornelia Ștefan, Gabriela Mândrilă, Elisabeta Andreina Dominte, Diana Aioanei, Alexandra Haucă, Sebastian Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul Lăptarilor și Festivalul Drumul Lemnului, duminică, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul Lăptarilor și Festivalul Drumul Lemnului, duminică, la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei