Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 230 (8147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lungu recomandă din nou părinților să nu mai dea bani la școli și le cere profesorilor să facă proiecte cu bani europeni

Vineri, 30 Septembrie 2022 (14:41:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, recomandă din nou părinților elevilor din municipiul Suceava să nu mai dea bani la școli și asta pentru că unitățile de învățământ au oportunitatea de a accesa fonduri europene pentru proiectele de modernizare. Lungu a reluat apelul în contextul în care au apărut sesizări că la unele școli părinții au contribuit financiar pentru diverse aplicații de digitalizare.

„Eu spun să nu plătească părinții nimic și o spun de un an de zile. Nu văd determinare din partea școlilor, deși sunt sume foarte mari pentru digitalizare. Avem repartizați 10 milioane de euro pe POR. Am mai avut discuții, vin profesori și se ceartă pe banii primăriei și la fel le spun: nu cred că este normal să facem pe banii primăriei atâta timp cât sunt bani europeni. Părinții nu trebuie să dea nici un leu la școală. Dacă din exces de zel sau se înțeleg așa e treaba lor, până la urmă, dar eu le recomand să mai așteptăm puțin pentru că sunt foarte mulți bani pe proiecte cu fonduri europene, iar școlile să-și dea silința să facă aceste proiecte. Sigur, e mult mai simplu să iei bani de la părinți sau de la primărie și mult mai greu de făcut un proiect, dar eu îndemn școlile să vină la primărie, să facem aceste proiecte pentru că sunt bani foarte mulți acolo”, a declarat primarul Ion Lungu.

Primarul a precizat că măsurile pentru proiectele de digitalizare sunt deschise, banii sunt alocați, prin urmare școlile ar trebui să înceapă să lucreze în acest sens. Lungu a dat ca exemplu modul în care s-au făcut proiecte unitare pentru creșterea eficienței energetice și 8 școli din municipiul reședință de județ care au îndeplinit condițiile vor beneficia de reabilitare. „Așa putem face un proiect unitar pentru digitalizare. Sigur, mai întârzie un an, doi, asta este realitatea, dar nu cred că azi este cazul [să cerem bani de la părinți sau de la primărie], dacă avem atâția bani pe fonduri europene”, a declarat primarul Ion Lungu.

În acest an școlar, încă 80 de școli din județ au început să utilizeze catalogul electronic, fiind incluse de Ministerul Educației într-un proiect pilot de digitalizare a unităților de învățământ.  Sunt școli atât din mediul rural, cât și de la orașe, școli gimnaziale și licee, cele mai multe din municipiul Suceava – 16. Școlile au putut să intre în programul pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu recomandă din nou părinților să nu mai dea bani la școli și le cere profesorilor să facă proiecte cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu recomandă din nou părinților să nu mai dea bani la școli și le cere profesorilor să facă proiecte cu bani europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei