Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 230 (8147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ipoteză de lucru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să încheiem și noi cu această Ligă a Națiunilor, vă propun o ipoteză de lucru. Zic așa: peste nici două luni, la Cupa Mondială qatareză, vor ajunge în fazele superioare exact cei care au contraperformat în Liga Națiunilor. Și viceversa, ăia de s-au spart în figuri acum vor rămâne de căruță. Evident, mă refer la echipele din Liga A, că doar n-om face gelatina turcească praf tocmai noi, care am retrogradat! Norocul lor că nu ne-am calificat, altfel o încurcau... Cumva, pornesc cu dreptul în previziunea mea, căci Italia, câștigătoare de grupă, nu s-a calificat nici ea la Mondiale. Macaronarii trăiesc cea mai proastă perioadă a lor de când dau cu piciorul în minge, adică de la acel calcio storico fiorentino. Și nu numai la fotbal o duc prost, ci în general, că nu așa ar fi arătat alegerile în vremuri normale. Altă câștigătoare de grupă este Spania, pe care norocul nu cred s-o mai ajute și în Qatar. Nu în fiecare zi te întâlnești cu un Ronaldo așa bont, vor fi alții care nu vor ierta ocaziile de genul ăla. În fine, ultimele două câștigătoare sunt Croația și Olanda (știu, știu, Țările de Jos). Păi tot destul de jos le văd pe amândouă, adică nu mai mult de sferturi. Poate vă veți gândi că sferturile nu înseamnă jos, dar vă reamintesc că Olanda are două finale mondiale, iar Croația e vicecampioană mondială în exercițiu. Invers, Anglia – care a retrogradat în Liga Națiunilor, cred că ar putea juca maximum de meciuri la turneul final. La fel aș zice și de Franța, submediocră în competiția europeană sau poate doar neinteresată să o câștige din nou. Altfel va sta treaba în Qatar, Cupa Mondială e ceva foarte rar de cucerit consecutiv. Pentru a completa cele 5 națiuni din Europa care au fost campioane mondiale, trebuie s-o pomenesc și pe Germania. Ei bine, cred că ea e singura care nu pare încadrabilă în algoritm, adică nu cred că modestul loc 3 din Liga Națiunilor, cu linie de clasament așijderea, 1-4-1, înseamnă că s-a menajat sau că a testat tineri. Poate i-o fi testat, dar nu cu deosebit succes, iar garda veche de valoare s-a cam vestejit.

Evident, cele de mai sus depind și de traseu, de eventualele intersecții între ele sau cu Argentina și Brazilia. Și puțină numerologie: la ultimele 4 ediții, titlul mondial a fost câștigat doar de echipe din Europa (record), iar niciuna dintre campioane nu a bifat dubla în acest interval: Italia, Spania, Germania, Franța. Din Big 5 lipsește Anglia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ipoteză de lucru.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ipoteză de lucru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei